PSC Malayalam Questions and Answers - 160

PSC Malayalam Questions and Answers | Kerala PSC Malayalam Questions and Answers | KPSC Malayalam Questions and Answers | Malayalam GK Questions for PSC Exam | Malayalam Expected Questions for PSC Exam | Malayalam GK Questions for Kerala PSC Exam | Malayalam Expected Questions for Kerala PSC Exam | LDC Malayalam Questions | LGS Malayalam Questions | Last Grade Servent Malayalam Questions | Lower Division Clerk Malayalam Questions | PSC Last Grade Servent Malayalam Questions | PSC Lower Division Clerk Malayalam Questions | Kerala PSC Last Grade Servent Malayalam Questions | Kerala PSC Lower Division Clerk Malayalam Questions |
----------------
241.പാക്കിസ്ഥാൻ എന്ന വാക്കിന്റെ ഉപജ്ഞാതാവ് ആരാണ്?
Answer :-  റഹ്മത്ത് അലി 


242. പിരമിഡുകളുടെ നാട് എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?
Answer :- ഈജിപ്ത് 

243. പീരങ്കി ആദ്യമായി ഉപയോഗിച്ച രാജ്യം ഏതാണ്?
Answer :-   ചൈന 

244. പുഞ്ചിരിയുടെ നാട് എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?
Answer :- തായ് ലാൻഡ്‌ 

245. പശ്ചിമാർധഗോളത്തിലെ ഏറ്റവും വിസ്തീർണ്ണം കൂടിയ രാജ്യം ഏതാണ്?
Answer :-   കാനഡ

246. ഫാറ്റ് ടാക്സ് ഏർപ്പെടുത്തിയ രാജ്യം ഏതാണ്?
Answer :- ഡെന്മാർക്ക്‌ 

247. ഫിജിയുടെ തലസ്ഥാനം ഏതാണ്?
Answer :-   സുവ 

248. ബാഡ്മിന്റൻ എന്ന പേരുള്ള രണ്ട് ഗ്രാമങ്ങളുള്ള രാജ്യം ഏതാണ്?
Answer :- ഇംഗ്ലണ്ട് 

249. ബംഗ്ലാദേശിന്റെ ദേശീയ ഗാനമായ അമർ സോൻ ബംഗ്ലാ രചിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :-   രവീന്ദ്ര നാഥ ടാഗോർ 

250. ബംഗ്ലാദേശിന്റെ നാണയം ഏതാണ്?
Answer :- ടാക്ക 

251. ബംഗ്ലാദേശിന്റെ തലസ്ഥാനം ഏതാണ്?
Answer :-   ധാക്ക 


252. ഫ്രഞ്ചു സുഡാന്റെ പുതിയ പേര് ഏന്താണ്?
Answer :- മാലി 

253.  ശ്രീലങ്കയിലെ സമാധാന ചർച്ചകൾക്ക് മധ്യസ്ഥത വഹിച്ച യൂറോപ്യൻ രാജ്യം ഏതാണ്?
Answer :- നോർവേ 

254. ഏറ്റവും കനത്ത ബോംബിംങ്ങിന് വിധേയമായ രാജ്യം ഏതാണ്?
Answer :-   ലാവോസ് 

255. പുരാതന നഗരമായ ട്രോയിയുടെ അവശിഷ്ടങ്ങൾ ഏത് രാജ്യത്താണ് കാണപ്പെടുന്നത്?
Answer :- തുർക്കി 

256. ലോകത്തിലെ ഒരെഒരു ജൂത രാഷ്ട്രം ഏതാണ്?
Answer :-   ഇസ്രയേൽ 

257. പാകിസ്ഥാന്റെ സാംസ്കാരിക തലസ്ഥാനം ആയി കണക്കാക്കപ്പെടുന്നത്?
Answer :- ലാഹോർ 

258. ശ്രീലങ്കയുടെ പഴയ പേര് എന്തായിരുന്നു?
Answer :-   സിലോണ്‍ 

259. മാവോറിസ് ഗോത്രത്തെ കാണപ്പെടുന്നത് എവിടെയാണ്?
Answer :- ന്യുസിലൻഡ് 

260. യൂറോപ്പിലെ ഒരെഒരു മുസ്ലീം രാജ്യം ഏതാണ്?
Answer :-   അർബേനിയ
-------------------------
Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

Comments

Popular Posts

About This Site

KERALAPSCHELPER.com is an exclusive and useful site for all job seekers in Kerala and India. This site includes various types of Kerala PSC Previous, Kerala PSC Old questions with answers, Kerala PSC Model and Sample question papers and answers, Kerala PSC Malayalam Questions, Kerala PSC Examination Syllabus, Kerala PSC Rank Lists, Kerala PSC latest Notifications and Kerala PSC General Knowledge (gk) questions ,Kerala PSC maths and mental ability questions , Kerala PSC examination expected questions, Kerala PSC examination current affairs questions,Kerala PSC hall tickets,Kerala PSC interview and practical schedule details and many many more. This site provide also provide various govt jobs information all around the country. Also provide previous and model Bank Test questions with answers and IBPS CWE Bank Test Model Questions.TET questions and model etc.. Use it as a complete online study material.