Navigation

Current Affairs November 2014 (World)

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
PSC Examination Current Affairs Questions | Kerala PSC Examination Current Affairs Questions | Current Affairs Questions for PSC Examination | Current Affairs Questions for Competitive Examinations | Current Affairs Questions for IAS Examinations | Current Affairs Questions for IPS Examinations | Current Affairs  Questions for Bank Examination | Current Affairs Questions for UPSC Examinations | Current Affairs Questions for SSC Examinations | Current Affairs Questions for LDC Examination | Current Affairs Questions for Teaching Post Examinations | Current Affairs Questions for Secretariat Assistant
-----------------
1. Which Bollywood actor has been appointed as the UNICEF [United Nations Children's Fund] Goodwill Ambassador for South Asia? 
Answer :- Amir Khan

2. India has pledged how much amount for rebuilding Gaza, at the International Gaza Donor Conference held at Cairo?
Answer :- 4 Millon US Dollars

3. Who has been re-elected for a 3rd term as the President of Bolivia?
Answer :-  Evo Morales

4. At least 39 people died in the snowstorm occurred on and around the mountains of Annapurna and Dhaulagiri in which country?
Answer :- Nepal

5.  India has decided to contribute how much amount to the United Nations to fight the deadly Ebola virus in Africa?
Answer :- 12 Million US Dollars

6. Khaled Bahah is appointed as the Prime Minister of which country?
Answer :-Yemen

7. Which 2 organisations entered into a deal to hand over the civil administration of Gaza to the Palestinian Government led by President Mahamoud Abbas?
Answer :-  Hamas and Fatah

8. Name the recently rolled out airliner, the first passanger jet built in Japan in fifty years?
Answer :- Mitsubishi Regional Jet

9. Which 5 new non-permanent members have been elected to the United Nations Security Council?
Answer :- Venezuela, Angola, Malaysia, new Zealand and Spain

10. Which region under Spain has decided to hold a referendum on independence?
Answer :- Catalonia

11.  Which world bank institution has issued "Maharaja Bond' to raise funds to be used to invest in infrastructure projects in India?
Answer :- International Finance Corporation (IFC)

12. Who was sworn in as the new President of Afganistan?
Answer :- Ashraf Ghani

13. Which United States Newspaper has issued an apology for its racist cartoon on India's Mars Mission?
Answer :- The New York Times

14. What is the theme of this year's World Teacher's Day (October 5) ?
Answer :-Invest in Future, Invest in Teachers

15. After Senegal, which African country has been declared Ebola Free, by the World Health Organisation?
Answer :- Nigeria

16.  Who has bee re-elected as the President of Brazil?
Answer :-Dilma Rousseff

17. Name the secularist party which won the plurality of seats in Tunisian Parlimentary election?
Answer :-Nidaa Tounes

18. Ian kama was sworn in for a second term as the President of Which African Country?
Answer :-Botswana

Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412