Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on 4th March :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 211

Releted Posts With this Label

PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------
1.Spectacles used for viewing 3 Diamensional films have?
Answer :-Polaroids

2. 'Light Year' is used as a unit to measure ?
Answer :-  Distance

Do You Know ?? :-  മരിക്കുക എന്നത് ഘോരമായ ഒരു സാഹസമാണ്. എന്ന് പറഞ്ഞത് ആരാണ്?

3. In a sprayer the liquid raises in the tube due to?
Answer :- Lower pressure at the upper end

4. The best conductor of heat among liquid is?
Answer :- Mercury

5. The image formed on the retina of the human eye is?
Answer :- Real and inverted

Do You Know ?? :- Name the Indian revolutionary who was the author of 'Why I am an Atheist'?  

6. Ampere is the unit of?
Answer :- Flow of electric current

7. Instrument that is used to convert AC to DC?
Answer :- Rectifier

8. What is the unit of illuminance?
Answer :- Lux

Do You Know ?? :- Name the British civil servant, who supported Indian Home Rule through his book 'New India or India in Transition'?  

9. What is the colour of Hydrogen Vapor lamp?
Answer :- Blue

10. Who discovered cosmic rays?
Answer :- R.A.Millikan

11. What is the shape of the Earth's orbit around sun?
Answer :- Elliptical

12. A shooting star is basically a?
Answer :- Meteor

Do You Know ?? :- Name the Union Territory, which is having representative in the Rajya Sabha?  

13. Where is the National Remote Sensing agency situated?
Answer :- Shadnagar

14. Fuses are connected to the live wire in ?
Answer :- Series

15. Speedometer of an automobile measures?
Answer :- Instantaneous speed

Do You Know ?? :- How did the Hummingbirds get their name?  

16. The three primary colours are?
Answer :-  Blue, Green and Red

17. Which part of the sun is visible during total solar eclipse?
Answer :- Corona

18. Mach number is used in connection with the speed of?
Answer :- Aircraft

19. Radio Isotopes are ?
Answer :- Isotopes that are radioactive

Do You Know ?? :- Why does boiling milk overflow, but boiling water does not?

20. The process responsible for the enormous energy in the sun is?
Answer :- Nuclear fusion

21. The total number of stars in the universe is believed to be?
Answer :- 1021
--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "PSC Examination Expected Questions - 211"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia