Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
KERALA PSC UP SChool Assistant Examination ANSWER KEY Available Soon :- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL FINAL ANSWER KEY [4 Questions Deleted] Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination OFFICIAL ANSWER KEY Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 204

PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------
1. Name the founder of Khilji Dynasty?
Answer:- Jalaluddhin Khilji


2. Ali Gurushap was the orginal name of?
Answer:- Allauddin Khilji

3. Who was known as 'the second Alexander (Sikhander-i-sani)?
Answer:- Allauddin Khilji

4. Who was the court poet of Alauddin Khilji?
Answer:- Amir Khusru

5. Who was called as 'The Parrot of India'?
Answer:- Amir Khusru

6. Which Sulthan of Delhi made first time market regulations?
Answer:- Alauddhin Khilji

7. Who is considered as the father of Urdu language and the inventor of Sitar?
Answer:- Amir Khusru

8. Who was the founder of Tughlaq Dynasty?
Answer:- Ghiazuddi Tughlaq

9. Jauna Khan was the real name of?
Answer:- Muhammed Bin Tughlaq

10. Who called Muhammed Bin Tughlaq ' an illstarted idealist'?
Answer:- Ibn Batuta

11. Who was the first to introduce the token currency system in 1330?
Answer:- Muhammed Bin Tughlaq

12. Who was the first Sultan of Delhi to impose Jaziya?
Answer:- Firoz Shah Tughlaq

13. Who founded the Sayyid Synasty in 1414?
Answer:- Khizr Khan


14. Shah Alam I was the last Sultan of which Dynasty?
Answer:- Sayyid Dynasty

15. Which Sultan Dynasty ruled for the maximum duration?
Answer:- Tughlaq Dynasty

16. Which Sultan Dynasty had the shortest period of reign?
Answer:- Khilji Dynasty

17. Bahlol Lodhi founded the Lodhi Dynasty in?
Answer:- 1451

18. Which was the first Afgan (Pathan) Dynasty of India?
Answer:- Lodhis

19. Who shifted the capital of the Sultanate to Agra from Delhi?
Answer:- Sikhandar Lodhi

20. Who was the maker of the city Agra?
Answer:- Sikhandar Lodhi
--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com

Get Free E-Mail Update from Kerala PSC Helper Enter your email address:


This Offer is only for Verified/Actiuvated Customers....Please Check Your E-mail after Entering Your ID.
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top