Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

PSC Examination Expected Questions - 201

LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO Questions    VEO Expected Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------

1. Which were the chief deities of the Harappans?
Answer :- Pashupathi and Mother Goddess

2.Which period is known as the Vedic Period?
Answer :- 1500 - 600 BC

3. Which is the oldest Veda?
Answer :- The Rig Veda

4. The Rig Veda comprises of howmany hymns?
Answer :- 1028

5. The suktas of the Rig Veda are grouped into how many mandalas?
Answer :- 10

6. Which metal was not known to the Harappans?
Answer :- Iron

7. Which veda deals with music?
Answer :- Sama Veda

8. Which hymn in the tenth mandala of the Rigveda tel about the origin of caste system?
Answer :- Purusha Sukta

9. Which is the largest Veda?
Answer :- Atharva Veda

10. Which veda states that 'War begins in the minds of men'?
Answer :- Atharva Veda

11. The Upanishads are in Numbers?
Answer :- 108



12. 'Sathyameva Jayathe' is stated in which Upanishad?
Answer :- Mundaka Upanishad

13. Which is the largest epic in the world?
Answer :- Mahabharatha

14. Which grin referred to the Vedic literature as vrihi?
Answer :- Rice

15. The only grain referred to in the Rig Veda is?
Answer :- Yava (Barley)

16. Who translated Manusmrithi in to English?
Answer :- William Johnes

17. Asthashastra was translated to English by?
Answer :- Shyama Shastri

18. What was known in the names 'Jaya Samhita and Shatasahara Samhita'?
Answer :- Mahabharatha

19. The Mahabharatha consists of Parvas?
Answer :- 18

20. Ramayana is divided into ... Kandas?
Answer :- 7

21. Which Parva of Mahabharatha includes Bhagavat Gita?
Answer :- Bhishma Parva

22. What is the total number of Jain Thirthankaras?
Answer :- 24



23. Who is the first Thirthankara?
Answer :- Rishabha

24. Who is the 24th Thirthanbkara of Jainism?
Answer :- Vardhamana Mahavira


25. Vardhamana Mahaveera is believed to have born in 540 BC in?
Answer :- Kundala Grama
......... --------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com

Get Free E-Mail Update from Kerala PSC Helper കേരള പി.എസ്.സി ഹെൽപ്പറിന്റെ ഇ-മെയിൽ വായനാക്കാർക്ക് ഇന്നി മുതൽ മാസത്തിൽ ഒരു ദിവസം 250 ചോദ്യങ്ങൾ ഉൾപ്പെട്ട ഒരു PDF ചോദ്യബാങ്ക് ലഭ്യമാകുന്നതയിരിക്കും.Enter your email address:


This Offer is only for Verified/Actiuvated Customers....Please Check Your E-mail after Entering Your ID.
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top