Navigation

PSC Examination Expected Questions - 203

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
PSC Examination Expected Questions | Kerala PSC Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------

1. Arabs conquered the Sindh in the year?
Answer:- 712 AD

2. Who was the first Turkish Conqueror of North India?
Answer:- Muhammed Gazni

3. Who was known as 'Indian Homer'?
Answer:-  Al Firdausi

4. How many Sulthan Dynasties ruled Delhi?
Answer:- Five

5. Which is the descending order of Delhi Sulthan Dynasties?
Answer:- Slave Dynasty, Khilji Dynasty, Tughlaqs Dynasty, Sayyid Synasty and Lodis Dynasty

6. Who was the founder of Slave (Mamluk) Dynasty?
Answer:- Qutab ud din Aibak

7. Which ruler of Slave Dynasty known as 'Lakh Baksh'?
Answer:-  Qutab ud din Aibak

8. Who completed the construction of Qutab Minar?
Answer:- Ilthumish

9. The Mongol Congueror Jengizkhan attacked India during the reign of?
Answer:- Ilthumish (1221)


10. Who was the first Sulthan to make Delhi his capital?
Answer:- Ilthumish

11. Who was the first Sulthan of Delhi to get recognistion of the Khalif of Bagdad?
Answer:- Ilthumish

12. Who was the only women ruler of the Delhi Sulthanate?
Answer:- Sulthana Razia(1236 - 40)

13. Raziya Sulthana was the daughter of ?
Answer:- Ilthumish

14. Which Slave Sulthan described himself as 'The Shadow of God (Zil-i-Illahi)?
Answer:- Balban

15. Who was the last slave Sulthan?
Answer:- Kayqubad
--------------------------------

Get Free E-Mail Update from Kerala PSC Helper Enter your email address:


This Offer is only for Verified/Actiuvated Customers....Please Check Your E-mail after Entering Your ID.

Share

Mashhari

Post A Comment:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412