Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Date Click Here
Kerala PSC KERALA PSC LP SChool Assistant Examination ANSWER KEY on January 22nd :- CLICK HERE 4 More Details || KERALA PSC UP SChool Assistant Examination ANSWER KEY :- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL FINAL ANSWER KEY [4 Questions Deleted] Available Now :- CLICK HERE ||
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Current Affairs August 2014 (Sports)

Current Affairs August 2014 for PSC | Current Affairs August 2014 for PSC | Current Affairs 2014 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2014 for PSC Exams | Current Affairs 2014 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz August 2014 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
 ========================
1. Who won the Wimbledon Men's Singles title 2014?
Answer :- Novak Djokovic (Serbia)


2. Who won the Women's Singles title in the 2014 Wimbledon Tennis Championship?
Answer :-  Petra Kvitova (Czech Republic)

3. Who became the top goal scorer ever in FIFA World Cup?
Answer :- Miroslav Klose

4. FIFA recently suspended which country from all international football competitions?
Answer :- Nigeria 
  • The suspension was on account of the Government interference in the affairs of the Nigeria Football Federation.
5. Who won a bronze medal in the IAAF World Junior Championship held in Engene, United States of America?
Answer :- Navajeet Kaur Dhillon
  • She won bronze in Girls Discus Throw. It ended India's 12 year wait for an IAAF junior world medal since 2002.
6. Who lead England in the test Cricket Series with India?
Answer :- Alistair Cook

7. Argentina was fined by FIFA for putting up a banner, in a friendly match in the World Cup, laying claim to which island?
Answer :- Falklands
  • This island located near to Argentina, are currently occupied by Britain.
8. Which was the mascot of the 2014 Commonwelth Games?
Answer :- Clyde


9. Name the Olympic medalist shooter who led the Indian continent in the parade of nations in the Inagural ceremony of the 2014 Commonwealth Games?
Answer :- Vijay Kumar

10.Which Srilankan cricketer who scored 33 centuries and 11506 runs from 146 tests, retired from test cricket recently?
Answer :- Mahela Jayawardhane

11. Which Srilankan off-spinner has been banned by the International Cricket Council for illegal bowling action?
Answer :- Sachitra Senanayake

12. The world's largest indoor stadium has been opened in which country?
Answer :- Philipines
  • The 'Philipine Arena', which can accommodate 55,000 people is owned by the lglesia ni Cristo(Church of Christ) sect.
13. Who resigned as the Brazilian football coach after the team failed to reach the finals of the FIFA World Cup 2014?
Answer :- Luiz Felipe Scolari

14. Who was the caption of the German Football team which won the 2014 FIFA World Cup?
Answer :- Philip Lahm
  • Germany defeated Argentina 1-0 in the final. Mario Goteze(Germany) won the Man of the Match award. The final was held the Maracana Stadium, Rio de Janeiro, Brazil.
15. Who became the top Scorer in the FIFA World Cup 2014?
Answer :- James Rodriguez(Colombia)
  • He scored 6  goals, thereby getting the Golden Boot award. Thomas Muller(Germany) scored 5 goals and Neymer(Brazil) reached the third spot with 4 goals.
--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top