Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Current Affairs August 2014 (India)

Current Affairs August 2014 for PSC | Current Affairs August 2014 for PSC | Current Affairs 2014 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2014 for PSC Exams | Current Affairs 2014 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz August 2014 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
 ========================(UPDATING..)
1. The recently inagurated Uri-II hydropower project across the Jhelum River is located in which Indian State?
Answer :-Jammu and Kashmir

2. Who headed the committee to review the methodology for measurment of poverty which submitted its report to the Union Government?
Answer :- C.Rangarajan

3. The Supreme Court of India has recently directed the State Governoment of Jammu and Kashmir to restore the beauty of which famous lake?
Answer :- Dal Lake

4. Which wildlife sanctuary in Maharashtra was notified as the 47th Tiger Reserve of India?
Answer :- Bor Wildlife Sanctuary

5.Name the inagural train that runs between the newly commissioned 25km Katra - Udhampur rail line in Jammu and Kashmir?
Answer :- Shree Shakti Express

6. An 11 storey building has been collapsed in whcih city, killing more than sixty persons?
Answer :- Chennai

7. Which legendary Indian actress and dancer who had received Padma Shri, Padma Bhushan and Padma Vibhushan passed away at the age of 102?
Answer :- Zohra Sehgal
  • She started her career as a dancer with Uday Shankar in 1935. The 1946 film Dharti Ke Lal marked her debut as an actor. A few of her popular filims include Afsar, Bend It Like Beckham, Dil Se and Saawariya.
8. Name India's first indigenous antisubmarine warship?
Answer :- INS Kamorta
  • The ship was built by Garden Reach Ship Builders, Kolkata.
9. Which Indian legendary actor's ancestral home in Peshawar (Pakisthan) has recently been declared as a national heritage?
Answer :- Dileep Kumar

10. Which popular Malayalam Film maker who holds the record of making 141 films in his career, passed away recently?
Answer :- J.Sasikumar
  • His orginal name was Nambiathusseril Varkey John. He was honoured with the coveted J.C.Daniel Award in 2012.
11. India has recently asked which UN Group to vacate the government bungalow in Delhi?
Answer :- United Nations Military Observer Group in India and Pakisthan (UNMOGIP)

12. The telecom Regulatory Authority has notified that the minimum broadband speed has been raised to how many kilo bytes per second(kbps)?
Answer :- 512 kbps. Earlier it was 256 kbps.

13. Which eminent Carnatic musician and mridangam exponent got this year's Sangita Kalanidhi Award?
Answer :- T.V.Gopalakrishnan
  • The Sangita Kalanidhi award by the Madras Music Academy is considered one of the greatest awards in Carnatic Music.
14. Which state assembly passed a bill to set up separate management committee for Sikh shrines in the state, thereby delinking them from the control of Amritsar based Sikh Gurdwara Prabandhak Committee (SGPC)?
Answer :-  Haryana

15. The Income Tax Exemption Limit was increased to ?
Answer :- ₹ 2.5 Lakh

16. The Union Government has announced the setting up of IIT's in which state?
Answer :- Jammu and Kashmir, Chhattisgrah, Goa, Andhra Pradesh and Kerala

17. What is the name of project proposed by the Union Government, to develop an island waterway between Allahabad and Haldia?
Answer :- Jal Marg Vikas

18. The Andhra Pradesh Reorganisation (Amendment) bill passed the Parliament on July 14, facilitates the transfer of 205 villages from Telangana to Andhra Pradesh, for the construction of which dam?
Answer :- Polavaram

19. India observed Kargil Vijay Diwas on?
Answer :- July 26
  • On that day India celebrated the 15th anniversary of its triumph in Kargil War.
20. Name the online portal launched by the Government of India to engage citizens in the task of good governance?
Answer :-  MyGov (www.mygov.nic.in)

21. Name the mission launched by the Government of India to conserve and develop indigenous breeds of cows in focused and scientific manner?
Answer :- Rashtriya Gokul Mission

22. Name the exhibition on weels, aiming to create nationalwide awareness of the biodiversity of India, flagged off from the Safdarjung Railway Station in New Delhi?
Answer :- Science Express Biodiversity Special (SEBS)

23. The Ministry of Women and Children Development announced the launching of a campaign named for saving the girl child and enabling her education?
Answer :- Beti Bachao Beti Padhao

24. Which company has been become the first Indian firm to cross ₹ 5 Lakh crore in market capitalization?
Answer :- Tata Consultancy Services (TCS)

25. Name the schemd recently launched by the Central Government for the holistic development of the tribals?
Answer :- Van Bandhu Kalyan Yojana

26. The Union Cabinet has approved the proposal for increasing the Foreign Direct Investment (FDI) in the insurance sector to how much percent?
Answer :- 49 percent
--------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top