Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC CIVIL EXCISE OFFICER Answer Key

CIVIL EXCISE OFFICER ANSWER KEY | WOMEN EXCISE GUARD ANSWER KEY | EXCISE GUARDS ANSWER KEY | PSC CIVIL EXCISE OFFICER ANSWER KEY | PSC WOMEN EXCISE GUARD ANSWER KEY | PSC EXCISE GUARDS ANSWER KEY | KERALA PSC CIVIL EXCISE OFFICER ANSWER KEY | KERALA PSC WOMEN EXCISE GUARD ANSWER KEY | KERALA PSC EXCISE GUARDS ANSWER KEY
NAME OF POSTCIVIL EXCISE OFFICER / WOMEN EXCISE GUARD / EXCISE GUARDS/WOMEN EXCISE GUARDS
CATOGERY NUMBER : 610/2012 ,261/2014 ,534/2013 ,535/2014
EXAMINATION DATE : 16.08.2014 SATURDAY
EXAMINATION TIME : 1.30 Pm to 3.30 Pm
QUESTION PAPER CODE : 113/2014
MAXIMUM MARK : 100
EXAMINATION DURATION : 1.15 HRS
MEDIUM OF QUESTIONS : ENGLISH
TYPE OF ANSWER KEY : PROVISIONAL ANSWER KEY

1.The equator is ?

Answer :- 0 Latitude
2. The Constitution of India was adopted on?
Answer :-November 26,1949
3.Who is the new Governor of Reserve Bank of India?
Answer :- Dr.Raghuram Rajan
4. Who wrote 'Gita Govinda'?
Answer :- Jayadeva
5. Who is the father of Genetics?
Answer :- Gregor Mendal
6. Which country hosted G-20 summit meeting in 2013?
Answer :- Russia
7. Who won women's single title of the World Badminton Championship , 2013?
Answer :- Ratchanok Intanon
8. Pomology is the study of :
Answer :- Fruits
9. Nelliampathi, a popular hill station is in the district of:
Answer :- Palakkad
10. Bhakranangal Dam is on the river :
Answer :- Sutlej
11. Which of the following books authored by Jhumpa Lahiri?
A] Midnight Children
B] The Lowland
C] Harvest
D] Ghana Must Go
Answer :- The Lowland    
12. With what is 'White Revolution' assosiated?
Answer :- Milk
13.  The term 'Chiaman' is used in which game?
Answer :- Cricket
14. Name the first state in India banned black magic, witchcraft and other superstitious practices?
Answer :- Maharashtra
15. Which one of the following books was not written by Brahmananda Swami Sivayogi?
Answer :- Anandalahari
16. Were do Jarawa tribe live?
Answer :- Andaman and Nicobar Island
കേരള പി.എസ് .സി.ഹെൽപ്പറിന്റെ അറിയിപ്പുകൾ നിങ്ങളുടെ ഇ-മെയിൽ വിലാസത്തിൽ സൗജന്യമായി ലഭിക്കാൻ ഇവിടെ ക്ലിക്ക് ചെയ്യൂ.. 
Follow me on Twitter / Facebook / Google Plus / Youtube 
17. How many types of emergencies are in the Indian Constitution?
Answer :- 3
18. Who is the chairman of Planning Commission of India?
Answer :- Prime Minister of India
19. In which year the partition of Bengal was cancelled?

Answer :- 1911
20. What should be given to an athlete for instant emergency?
Answer :- Carbohydrates
21. Which tree is called 'Wonder tree'?
Answer :- Neem
22. A Terabyte is equal to ?
Answer :- 1024 Gigabytes
23. Venganoor is the birthplace of ?
Answer :- Ayyankali
24. Who won the Saaraswati Samman 2012?
Answer :- Sugathakumari
25. Which animal is the mascot of World Wide Fund for Nature (WWF)?

Answer :- Giant Panda
26. Name India's first dedicated navigation satellite?
Answer :- IRNSS-1A
27. Who won Men's singles in French Open 2013?
Answer :- Rafael Nadal
28. The year in which V.T.Bhattathiripad wrote his play Adukkalayil Ninnum Arangathekku ?
Answer :- 1929
29. Which of the following is a major wheat growing State?
Answer :- Uttar Pradesh
30. Which was the first linguistic State in India?
Answer :- Andhra Pradesh
31. The members of the Rajya Sabha are elected for ?
Answer :- Six years
32. Total number of Nationalized Banks in India?
Answer :- 20
33.The statue of a dancing girl excavated from?
Answer :- None of these
34. The widely used antibiotic Penicillin, is produced by?
Answer :- A fungus
35. Who won Dada Saheb Phalke Award 2012?
Answer :- Pran Sikand
36. Malayali Memorial, a memorandum submitted by people to Maharaja Sree Moolam Thirunal in ?
Answer :- 1891
37. Which of the following day is celebrated as Kargil Victory day?
Answer :- July 26
38. Name of the following country is not included in the BRICS?
A] Brazil
B] Chile
C] India
D] South Africa
Answer :-  Chile
39. World Enviornment Day is celebrated on ?
Answer :- June 5
40. Tajmahal, is on the banks of the river?
Answer :- Yamuna
41. The IC chips used in computers are made of ?
Answer :- Silicon
കേരള പി.എസ് .സി.ഹെൽപ്പറിന്റെ അറിയിപ്പുകൾ നിങ്ങളുടെ ഇ-മെയിൽ വിലാസത്തിൽ സൗജന്യമായി ലഭിക്കാൻ ഇവിടെ ക്ലിക്ക് ചെയ്യൂ..
Follow me on Twitter / Facebook / Google Plus / Youtube  
42. The person who became the first Indian to circumnavigate Globe solo and Non-stop on a sailboat?
Answer :- Lt.Cdr.Abhilash Tomy
43. Kalidasa lived at the court of ?
Answer :- Chandragupta II
44. Candela is the measurment of ?
Answer :- Luminous intensity
45. Amrita Shergil was associated with ?
Answer :- Painting
46. Who started Aligar School?
Answer :- Sir Sayyid Ahmmed Khan
47. Who amoung the following was honoured with the title 'Bharata Kesari' by the President of India?
Answer :- Mannathu Padmanabhan
48. Banking Ombudsman is appointed by?
Answer :- Reserve Bank Governor
49. Where is Chinnar Wild Life Sanctuary is located?
Answer :- Idukki
50. Which social media on April 18, 2013 unveiled a new music app called # Music?
Answer :- Twitter
ENGLISH GRAMMAR
51. Raju ________ in hospital for two weeks.
Answer :- has been lying
52. Pick out the phrasal verb which means the word underlined :- The officer promised to examine my ear without delay.
( turn up , look up, look into, look out)
Answer :- look into
53. A teenaged boy is informally called as?
Answer :- lad
54. She cried ______ for help when attacked by robbers.
( frantic, fabricated, frantice, frantically)
Answer :- frantically
55. The rule laid down by-law are too rigid, to observe. We need more _____ ones.
(flexible, unrigid, in rigid, common)
Answer :- flexible
56. There _______ a new pair of scissors on the table.
(were, are, is, none of these)
Answer :- is
കേരള പി.എസ് .സി.ഹെൽപ്പറിന്റെ അറിയിപ്പുകൾ നിങ്ങളുടെ ഇ-മെയിൽ വിലാസത്തിൽ സൗജന്യമായി ലഭിക്കാൻ ഇവിടെ ക്ലിക്ക് ചെയ്യൂ..  Follow me on Twitter / Facebook / Google Plus / Youtube 
57. Choose the most acceptable sentance from the brackets :
( She is greedy although dishonest, She is too greedy to dishonest, She is such dishonest that greedy, She is greedy as well as dishonest)
Answer :- She is greedy as well as dishonest
58. ______ Queen Victoria is a famous British Ship.
Answer :- The
59. A beautiful girl is always ______ of other girl's beauty.
(envy, envied, envyful, envious)
Answer :- envious
60. To indifferent ______ our work is a serious offence.

Answer :- to
61.Choose the word correct spelling
Answer :- (B) mounment
62.Pick out the reported form of the given sentence "Don't sit here", he said to the boy.
Answer :- He told the boy not to sit there
63. The earth was :
( once thought to be flat, once flat to be, thought once been flat, once think to be flat )
Answer :- (A) once thought to be flat
64. Pick out the correct tag question :- You will come for the party, _______?
Answer :- won't you?
65. Choose the oneword for the words underlined :- Bhagath Singh's death for a noble cause is remembered by all Indians.
( death, slaughter, kill, martyrdom)
Answer :- martyrdom
66. Criticism of other religion _____ hatred and violence amoung Indians.
Answer :- fan the flame of
67. If he went there, ______.
Answer :- (B) he would meet her
68. Raghu is ______ boy in the class.
Answer :- the tallest
69. Have you _____ money on you?
Answer :- any
70. The plural of the word 'goose is ?
Answer :- geese
MATHS and MENTAL ABILITY QUESTIONS
71. 

Answer :- 1
72. Volume of a sphere is 24 c.c. What is the volume of a sphere having half its radius?
Answer :- 3 cc
കേരള പി.എസ് .സി.ഹെൽപ്പറിന്റെ അറിയിപ്പുകൾ നിങ്ങളുടെ ഇ-മെയിൽ വിലാസത്തിൽ സൗജന്യമായി ലഭിക്കാൻ ഇവിടെ ക്ലിക്ക് ചെയ്യൂ..   
Follow me on Twitter / Facebook / Google Plus / Youtube  
73. How many numbers are there between 100 and 300 which are multiplies of 7?
Answer :- 28
74. 
Answer :- No Answer

75. Average  height of 10 students in a class is 150 cm. A boy of height 160 cm left the class and a boy of height 148 cm is admitted. Then what is the average height of the students in the class now?
Answer :- 148.8
76. In a class of 30 children 40% are girls. How many more girls coming to this class would make them 50%?
Answer :- 3
77. A man deposited ₹ 5,000 in a Bank which gives 12% interest compounded half yearly. How much he get back after one year?

Answer :- ₹ 5,618 
78. Sum of a number and its reciprocal is 2. Then what is the number?
Answer :- 1
79. In an examination A obtains 48% of full marks and B obtain 33% of full mark. Together they get 567 marks. Find the full Marks?
Answer :- 700
80. If a man sell his horse for ₹ 450, he would lose 25%. For what price he would sell his horse if he has to get 15% gain?
Answer :- 690
81. 

Answer :- 27
82. 'A' can do a piece of work in 40 days. He workd at it for 8 days and then B finished the work in 16 days. How long will they take to complete the work if they do it together?
Answer :- 13 1/3 days
83. Prabha walks 60 meters in 2 minutes. How many minutes will she take to walk 240 meters?
Answer :- 8
84. In a rectangle length is greater than its breadth by 4 cm. Its perimeter is 20 cm. Then what is its area?

Answer :- 21
85. Nasar invested ₹ 3,000 and Narayanan invested  ₹ 4,000 to set up a partnership. In one year they got  ₹ 2,000 profit. If they split this in the ratio of their investment, how much would Nasar got?
Answer :-  857.1
86. Complete the series :- 0,7,26,63,_____
Answer :- 124
87. Complete the series :- 3,5,9,17,_____
Answer :- 33
88. 

Answer :- 3
89. Introducing Aneesh, Sobha said, "The father of his brother is the only son of my grandmother". How is Sobha is related to Aneesh?
Answer :- Cousin
90. If P is the brother of Q and R is the sister of Q, how P is related to R?
Answer :- Brother
91. FOUR is written as GNVQ. Then TIME may be written as?
Answer :- UHND
92. In a code language if CIRCLE is coded as XRIXOV, how would you code SQUARE?
Answer :- No Answer
93. Out of the following pair of words which one is different from the rest ?
( Mother : Father ; Aunt : Uncle ; Grandfather : Grandson ; Mother in law : Father in law)
Answer :- Grandfather : Grandson
94. Three wordsout of the following are same in any way but the rest one is different from three. Find out different word.
(Printer, Publisher, Editor, Publication)
Answer :- Printer
95. Botanist : Sociologist :: Plant : ____
Answer :- Society
96. Find the odd one out ?
(Mumbai, Chennai, New Delhi , Meerut )
Answer :- Meerut
97. Patient is related to Doctor in the same way as student is related to ?
Answer :- Teacher
98. Find the Odd one out :- (Cotton, Terelene, Silk, Wool)
Answer :- Terelene
99.Time in the reflection of a clock is 6.10 pm, then what is the orginal time?
Ansswer :- 5.50 pm
100. Arjun walks 20 m towards North. Then he turns right and walks 30 m. Again he turns right and walks 35 m. Then he turns left and walks 15 m. How far and in which direction Arjun now from his starting point?
Answer :- No Answer
IF ANY OF THE ANSWER IS WRONG PLEASE COMMENT
 --------------------------------

Attention Please :- Dear Readers do U have any PSC Previous Question Papers with You ? If Yes Just e-mail Me - keralaapschelper@gmail.com OR krishnakripamail@gmail.com

Get Free E-Mail Update from Kerala PSC Helper കേരള പി.എസ്.സി ഹെൽപ്പറിന്റെ ഇ-മെയിൽ വായനാക്കാർക്ക് ഇന്നി മുതൽ മാസത്തിൽ ഒരു ദിവസം 250 ചോദ്യങ്ങൾ ഉൾപ്പെട്ട ഒരു PDF ചോദ്യബാങ്ക് ലഭ്യമാകുന്നതയിരിക്കും.Enter your email address:


This Offer is only for Verified/Actiuvated Customers..
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top