Navigation

PSC Examination Expected Questions - 168

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. Who is the father of Indian Archaeology ?
Answer :- Alexander Cunningham

2. Which weapon never used by the Indus People?
Answer :- Sword

3. What is the method used to calculate the number of cows in Vedic period?

Answer :- Ashtakarni



4. Who was the first Turkish conqueror of North India?
Answer :- Muhamud Ghazni

5. The author of first Sangam work 'Manimekhalai' was?
Answer :- Sathanar

6. The Lakshman Veedu Scheme was started by?
Answer :- M.N.Govindan Nair

7. The first women member in Indian Parliament from Kerala was?
Answer :- Annie Maskreen

8. Ginger Research Institute is situated at?
Answer :- Ambalavayal (Wayanadu)

9. Which state is known as 'the Spice Garden of India'?
Answer :-Kerala

10. The first Central Cabinet Minister from Kerala was?
Answer :- Dr.John Mathai

11. Which river in Kerala was known as Churni in the ancient time?
Answer :- Periyar

12. The first Keralite to be nominated to the Rajya Sabha was?
Answer :- Sardar.K.M.Paniker

13. Who agve the message 'No Caste, No Religion, No God for man'?
Answer :- Sahodaran Ayyappan

14. The Kurichiya Revolt was in the year?
Answer :- 1812

15. Who was the author of 'Keralappazhama'?
Answer :- Herman Gundert 

16. Alleppey was developed into a town and port by?
Answer :- Raj Kesava Das

17. The pH of Human blood is?
Answer :- 7.4

18. The metal presented in the haemoglobin is?
Answer :- Iron

19. The chemical used in the blood banks to prevent blood clotting is?
Answer :- Sodium Citrate

20. The second session of the Indian National Congress was held at?
Answer :- Kolkata              

Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412