Kerala PSC Last Grade Servant Selected Questions - 007

PSC Malayalam Questions and Answers | നന്നായി പഠിക്കാം | Last Grade Servent Malayalam Questions | LGS Malayalam Questions | Last Grade Servant Questions | പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | Kerala PSC Last Grade Servant Selected Questions | സാധാരണ ചോദിക്കാറുള്ള പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | പി.എസ്.സി ചോദ്യങ്ങൾ | പഴയ പി.എസ്.സി ചോദ്യങ്ങൾ | പി.എസ്.സി പതിവായി ചോദിക്കാറുള്ള ചോദ്യങ്ങൾ | കേരളാ പി.എസ്.സി ചോദ്യങ്ങൾ | കേരളാ പി.എസ്.സി പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | പി.എസ്.സി പതിവായി ചോദിക്കുന്ന പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | പഴയ പി.എസ്.സി പൊതുവിജ്ഞാന ചോദ്യങ്ങൾ | LDC Malayalam Questions | PSC Malayalam QuestionsExpected Malayalam GK QuestionsPSC Previous QuestionsPSC Malayalam GK Questions | പോലീസ് പരീക്ഷാ ചോദ്യങ്ങൾ  | അധ്യാപക പരീക്ഷാ ചോദ്യങ്ങൾ
--------------------------------------------------------
കൂടുതൽ അറിവ് കൂടുതൽ മാർക്ക്  
--------------------------------------------------------


1. കേരളത്തിൽ ഏറ്റവും ഒടുവിൽ നിലവിൽ വന്ന സർവകലാശാല ഏത്?
Answer :- തുഞ്ചത്തെഴുത്തച്ഛൻ മലയാള സർവകലാശാല (2012 നവംബർ 1)

2. തുഞ്ചത്തെഴുത്തച്ഛൻ മലയാള സർവകലാശാലയുടെ ആദ്യ വൈസ് ചാൻസിലർ ആരാണ്?
Answer :- കെ.ജയകുമാർ 
3. വെള്ളനകളുടെ നാട് എന്നറിയപ്പെടുന്നത് ?
Answer :- തയ് ലാൻഡ് 

4. മഹാന്മാഗാന്ധി സർവകലാശാല രൂപീകൃത്മായ വർഷം ഏത്?
Answer :- 1983 

5. കേരളത്തിലെ ആദ്യ വനിതാ വൈസ് ചാൻസിലർ ആരായിരുന്നു?
Answer :- ജാൻസി ജെയിസ് 

6. സംസ്ഥാന ഔദ്യോഗിക മൃഗം ഏത്?
Answer :- കടുവ 

7. ദേശീയ പൈതൃക മൃഗം ഏത് ?
Answer :- ആന 

8. മലയാളികൾ വായനാ ദിനമായി ആചരിക്കുന്ന ദിനം?
Answer :- ജൂണ്‍ 19 

9. കൊച്ചിരാജവംശത്തിന്റെ ആസ്ഥാനം എവിടെയായിരുന്നു?
Answer :- തൃപ്പൂണിത്തുറ

10. ആധുനിക തിരുവിതാംകൂറിന്റെ സ്ഥാപകൻ ആര്?
Answer :- മാർത്താണ്ഡവർമ്മ 

11. ഏറ്റവും കൂടുതൽ കാലം തിരുവിതാംകൂർ ഭരിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- ധർമരാജ 

12. ദൽഹി ഏത് നദിയുടെ തീരത്താണ്?
Answer :- യമുന

13. ജനനവും മരണവും എത്ര ദിവസങ്ങൾക്ക് ഉള്ളിലാണ് തദ്ദേശസ്വയംഭരണസ്ഥാപനങ്ങളിൽ രജിസ്റ്റർ ചെയ്യേണ്ടത്? 
Answer :- 21 ദിവസം 

14. റേഡിയം കണ്ടെത്തിയ ശാസ്ത്രജ്ഞ ആരാണ് ?
Answer :- മേരി ക്യുറി 


15. സംസ്ഥാന മുഖ്യമന്ത്രി ആവാൻ വേണ്ട കുറഞ്ഞ പ്രായം?
Answer :- 25 വയസ്സ്  
-------------------------
Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

Comments

Popular Posts

About This Site

KERALAPSCHELPER.com is an exclusive and useful site for all job seekers in Kerala and India. This site includes various types of Kerala PSC Previous, Kerala PSC Old questions with answers, Kerala PSC Model and Sample question papers and answers, Kerala PSC Malayalam Questions, Kerala PSC Examination Syllabus, Kerala PSC Rank Lists, Kerala PSC latest Notifications and Kerala PSC General Knowledge (gk) questions ,Kerala PSC maths and mental ability questions , Kerala PSC examination expected questions, Kerala PSC examination current affairs questions,Kerala PSC hall tickets,Kerala PSC interview and practical schedule details and many many more. This site provide also provide various govt jobs information all around the country. Also provide previous and model Bank Test questions with answers and IBPS CWE Bank Test Model Questions.TET questions and model etc.. Use it as a complete online study material.