Navigation

PSC Examination Expected Questions - 167

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,
LDC Expected Questions   |  LDC Old Questions Police Constable Expected Questions  VEO 2013-14 Questions    VEO 2013-14 Questions |  HSST Expected Questions  | HSA Expected Questions   LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers  | PSC History Questions and Answers  PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers | Police Constable Questions | Police Sub Inspector Questions  | Police Constable Expected Questions | Police Sub Expected Inspector Questions | PSC Police Constable Questions | PSC Police Sub Inspector Questions |
----------------------------------
1. Jawaharlal Nehru was born in 1889 at ?
Answer :- Allahabad

2. In which year Mahathma Gandhi became the President of Indian National Congress?
Answer :- 1924

3. Which commission was enquired into the assassination of Indira Gandhi?
Answer :- Thakkar Commission

4. Which state was given the status of 'associate state' in 1974?
Answer :- Sikkim




5. Jawaharlal Nehru attended Congress session as a delegate for the first time in 1912. It was held at?
Answer :- Bankipur

6. Jawaharlal Nehru Port is situated at?
Answer :- Mumbai

7. Lal Bahadur Shastri is the first Prime Minister to born in 20th Centuary. He was born in?
Answer :- 1904

8. Jawaharlal Nehru became the President of Indian National Congress for the first time in?
Answer :- 1929

9. Who was the President of Indian National Congress durig Quit India Movement?
Answer :- Maulana Abdul Kalam Azad

10. Which portfolio was taken over by Jawaharlal Nehru from V.K.Krishna Menon in the wake of Chinese aggression of 1962?
Answer :- Defence

11. In which railway station of South Africa, Gandhiji was thrown out of a train?
Answer :- Petermaritzberg

12. Who was the President of India when Bangladesh was formed in 1971?
Answer :- V.V.Giri

13. Subhash Chandra Bose became the President of Indian National Congress for the first time in?
Answer :- 1938

14. In his life Gandiji was undergone imprisonment for how many days?
Answer :- 2338

15. For how many days Gandhiji was imprisoned in South Africa?
Answer :- 249             

Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412