WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Current Affairs April - May 2014 (Awards)

Releted Posts With this Label

Current Affairs April - May 2014 for PSC | Current Affairs April - May 2014 for PSC | Current Affairs 2014 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2014 for PSC Exams | Current Affairs 2014 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz April - May 2014 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams

1. International Gandhi Peace Prize Winner of 2013 ?
Answer :- Chandi Prasad Bhatt (Related with Chipko Movement)

2. Which Indian writer won the Windham Campbell Literature Prize? 
Answer: Pankaj Mishra 

3. Name the eminent Hindi writer who has been selected for Vyas Samman in 2013? 
Answer: Viswanath Thripathi 


4. Who has been chosen for the Dadasaheb Phalke Award for the year 2013? 
Answer: Gulzar his real name is Sampooran Singh Kalra.

5. Who won the Millennium technology prize 2014? 
Answer: Stuart Parkin

6. Who is honoured with Goldman Environmental Prize 2014? 
Answer: Indian environment activist Ramesh Agrawal 

7. Which Indian Cricketer has won United Kingdom's 2014 Asian award for outstanding achievement in Sports? 
Answer: MS Dhoni

8. Which film was selected as the Best Film for 61st National Film Awards announced on 16th April 2014? 
Answer: Ship of Theseus The 61st National Film Awards for 2013 was announced in New Delhi on 16 April by the Directorate of Film Festivals.

9. The Pulitzer Prize for Fiction-2014 has been awarded to Donna Tartt for her novel ............? 
Answer: The Goldfinch 

10. Which two U.S newspapers shared the Pulitzer Prize for Public Service this year, for their articles on the National Security Agency’s secret surveillance activities based on the leaks of Edward Snowden? 
Answer: The Washington Post and The Guardian


11. Which Indian born poet won the 2014 Pulitzer Prize in the poetry category? 
Answer: Vijay Seshadri. He got the award for the collection of poems named 3 Sect ions.

12. Who got Millennium Technology Prize 2014? 
Answer: Professor Stuart Parkin


13. Which Indian environmentalist is among the six people around the world to be awarded the Goldman Environmental Prize, often called ‘The Green Nobel’? 
Answer: Ramesh Agrawal

14. Who got the award for the best director in the recently declared Kerala State Film Awards? 
Answer: Shyama Prasad (Film - Artist)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Current Affairs April - May 2014 (Awards)"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia