.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Archive

Kilicheppu

Previous QP PDF

Sunday, 15 June 2014

Current Affairs April - May 2014 (Science and Technology)

Current Affairs April - May 2014 for PSC | Current Affairs April - May 2014 for PSC | Current Affairs 2014 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2014 for PSC Exams | Current Affairs 2014 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz April - May 2014 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams

1.What is the name given to the world's fastest car, recently developed by US engineers? 
Answer: Venom GT, It can achieve a maximum speed of 435 km/hr.

2. World's longest aircraft recently unveiled in Britain is named ..............? 
Answer: Airlander

3. What is the name given to the biggest virus ever found, recently discovered in Siberia? 
Answer: Pithovirus sibericum

4. What is the name of the deadly virus for which the Computer Emergency Response Team of India (CERT-In) issued an advisory on 11 April 2014 to all Internet users in the country? 
Answer: Heartbleed 

5. What is the full form of `IRNSS`? 
Answer: Indian Regional Navigational Satellite System

6. The World Health Organi sation has recently declared that India and 10 other Asian countries are free of which disease? 
Answer: Polio

7. Which e - mail service developed by Paul Buchheit celebrated its tenth anniversary on April 1, 2014? 
Answer: Gmail

8. India’s second navigational satellite recently launched from Sriharikota 
Answer: IRNSS - 1B


9. The hi-tech satellite launched by Europe to monitor Earth for c limate change and environmental damage and help disaster relief operations. 
Answer: Sentinel - 1A

10. Which communications satellite of India launched in 2003, has recently gone out of service? 
Answer: INSAT 3E

11. Which American company bought Titan Aerospace, a maker of high altitude solar powered drones, to bring internet access to remote parts? 
Answer: Google

12. India successfully tested the first indigenous air-to-air Beyond Visual Range (BVR) missile named .............. 
Answer: Astra

13. Which is India’s own indigenous card payment gateway that launched recently? 
Answer: Rupay 

14. India’s Multi Barrel Rocket Launcher (MBRL) named .................. capable of decimating hostile targets at 40kms range with rapid salvos, successfully test fired recently. 
Answer: Pinaka rockets

2 comments:

  1. awful piece of information, I had come to know about your blog from my friend vimal, mumbai,i have read atleast 13 posts of yours by now, and let me tell you, your blog gives the best and the most interesting information. This is just the kind of information that i had been looking for, i'm already your rss reader now and i would regularly watch out for the new posts, once again hats off to you! Thanks a million once again, Regards, sbi po result 2014

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Soumya Plese share information about these site to your friends. once again thaks very much. All the best for the SBI PO Result.

      Delete

Advertise Here
LATEST POSTS