Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Staff Nurse Grade 2 Examination Questions - 1

Staff Nurse Grade 2  Expected Questions  Staff Nurse Grade 2  Old Questions Staff Nurse Grade 2  2014 Expected Questions  
----------------------------------
Staff Nurse Grade 2 Exam
----------------------------------
1. Blood clots floating in the circulating blood?
(a) Thrombus (b) Emboli (c) Plaque (d) Aneurysm 

2. Best laboratory method to diagnose AIDS?
(a) ELISA (b) Oxford test (c) Western Blot test (d) VDRL 

3. The drug used for aversion therapy in alcoholics? 
(a) Dantrolane (b) Bentropine (c) Bromocriptine (d) Disulfiram 

4. A Positive mantoux test is in duration above: 
(a) 10x10 mm (b) 20x20 mm (c) 15x15 mm (d) 5x5 mm 

5. Sudden voluntary repetitive movement of voluntary muscles? 
(a) Chorea (b) Tremor (c) Tetany (d) Tic 

6. The incidence of Leprosy in India is: 
(a) 30% (b) 10% (c) 20% (d) 50% 

 7. Which of the following lesions refer to Pulmonary Tuberculosis? 
(a) Simia’s focus (b) Ghon’s focus (c) Roth’s spots (d) All the above 

 8. The chemical agent used for testing albumin in urine: 
(a) Acetic Acid (b) Iodine (c) Sulphur Powder (d) None of the above 

9. All are the oncogenic viruses except: 

(a) Reo Virus (b) Human Papiloma Virus (c) Retro Virus (d) None of the above 

10. The incubation period of Filariasis? 
(a) 1-2 Months (b) 1-2 Years (c) 5-10 Months (d) 1-2 Weeks 

11. Anterior fantanelle is also called:
(a) Vertex (b) Lambda (c) Glabella (d) Bregma 

12. Glycogen Synthesis is increased by: 
(a) Insulin (b) Epinephrine (c) GH (d) Cortisone 

13. An ototoxic drug is: 
(a) Digoxin (b) Aspirin (c) Dapsone (d) none of the above 

14. Which toxin of streptococcus causes Chemolysis? 
(a) Streptolysin (b) Hyaluranidose (c) Streptolysins (d) none of the above 

 15. Proponent of germ theory of disease:
(a) Robert Hook (b) Charles Darwin (c) Robert Brown (d) Louis Pasteur 

16. Classical Pathway activation requires which ion? 
(a) Magnesium (b) Zinc (c) Calcium (d) None of the above 

17. Back rest is a mechanical device used to the patients? 
(a) Heart (b) Fracture (c) Arthritis (d) Head injury 

18. Schizophrenia like psychosis hallucinations can occur with abuse of: 
(a) Cocaine (b) Amphetamines (c) Morphine (d) Cannabis 

19. Which silvery appearances trace element used in thermometer? 
(a) Cobalt (b) Iodine (c) Mercury (d) Zinc 

20. Communist international may be classified as institution in classes: 
(a) Social (b) Cultural (c) Economic (d) Political 

21. At birth the stool of infants is called: 
(a) Meconium (b) Stool (c) Faeces (d) None of the above 

22. Smallest DNA virus is: 
(a) Adeino virus (b) Parvo virus (c) Pox virus (d) Herpes virus 

23. Which is the best method of sterilization for glass syringes? 
(a) Boiling (b) Inicineration (c) Autoclaving (d) None of the above  

24. Bollinges bodies are seen in: 
(a) Chicken pox (b) Cow pox (c) Small pox (d) Fowl pox 
 25. The most comfortable position of patient with cardiac problems: 
(a) Cardiac (b) Anatomic (c) Semi fowler’s (d) Lateral recumbent 

26. Generation time of tuberculosis bacillus is: 
(a) 20 Days (b) 48 hours (c) 4 weeks (d) 20 minutes 

27. Which is the main cause of incontinence of urine? 
(a) Old age (b) Enlarged prostate (c) Sphincter damage (d) None of the above 

28. The denominator for the breech presentation is: 
(a) Coccyx (b) Femur (c) Lumbar (d) Sacrum 

 29. The method of application of the drug ointment is called? 
(a) Inunction (b) Inhalation (c) Oral (d) None of the above 

30. Which of the following is a fiber in diet? 
(a) Pectin (b) Gum (c) Hemicelluloses (d) All the above 

 31. The first person to use the term ‘anatome’? 
(a) Hippocrates (b) Galen (c) Aristotle (d) Louis Pasture 

32. Recommended daily allowance of Vitamin B12 is: 
(a) 2 mg (b) 10 mg (c) 5 mg (d) 1 mg 

33. Prevalence rate of psychosis in general population is: 
(a) 2% (b) 3% (c) 5% (d) 1% 

34. The constituents of normal urine are: 
(a) 96% water (b) 2% urea (c) 2% uric acid etc (d) All the above 

35. Foetal kidneys starts functioning from: 
(a) 12 Weeks (b) 10 Weeks (c) 20 Weeks (d) 16 Weeks 

36. The longest and strongest bone of human body: 
(a) hip bone (b) Femur (c) Patalla (d) Tibia 

 37. Who is known for promoting human treatment of mentally ill? 
(a) Fred (b) Moniz (c) Pinel (d) Mesmer 

 38. There are …………… pairs of ribs in the body. 
(a) 13 (b) 10 (c) 11 (d) 12 

39. The drug of choice for cardiac pain relief is: 
(a) Code line (b) Morphine (c) Demerol (d) Dialudial 

 40. Which of the following gases is known as laughing gas? 
(a) Nitrogen (b) Nitrogen dioxide (c) Nitrous oxide (d) None of the above

41. The acid present in lemons and oranges is: 
(a) Acetic Acid (b) Hydrochloric Acid (c) Oxalic Acid (d) Citric Acid 

42. The metal present in hemoglobin is: 
(a) Iron (b) Magnesium (c) Copper (d) Zinc 

43. The first heart transplant was done by: 
(a) Alexander Fleming (b) Christian Bernard (c) P. Venugopal (d) None of the above 

44. World Red Cross Day celebrated on: 
(a) March 20 (b) April 7 (c) May 8 (d) May 31 

45. The last census of India was conducted in the year: 
(a) 1981 (b) 1991 (c) 2001 (d) 2011 

46. Who invented the first vaccine? 
(a) William Harvey (b) Edward Jenner (c) Robert Koch (d) None of the above 

47. The first district in India which achieved full literacy is: (a) Satna (b) Ernakulam (c) Chennai (d) Selam 

48. The National Institute of Virology located at: 
(a) Hyderabad (b) Chennai (c) Pune (d) New Delhi 

49. Small Pox vaccine was discovered by: 
(a) Louis Pasteur (b) Robert Koch (c) Ronald Ross (d) Edward Jenner 

50. Nephrology is the study of: 
(a) Kidneys (b) Lungs (c) Pancreas (d) Heart

ANSWERS


 Question Number 
     Answer    
 Question Number  
    Answer    
1
B
26
B
2
C
27
C
3
D
28
D
4
A
29
A
5
B
30
D
6
C
31
C
7
D
32
D
8
A
33
C
9
B
34
D
10
C
35
A
11
D
36
B
12
A
37
C
13
B
38
D
14
C
39
A
15
D
40
C
16
A
41
D
17
A
42
A
18
B
43
B
19
C
44
C
20
D
45
D
21
A
46
B
22
B
47
B
23
C
48
C
24
D
49
D
25
A
50
A
  Memory Tricks for PSC Exam  
  PSC Malayalam GK Questions
  PSC English GK Questions
  English Grammar Questions
  PSC Maths and Mental Ability

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top