Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 134

LDC Expected Questions  LDC Old Questions LDC 2013-14 Expected Questions  VEO 2013-14 Questions HSST Social Studies Expected Questions | LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers | PSC History Questions and Answers PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers
----------------------------------
100 Years of Indian Cinema - 4
----------------------------------
36. Which Bengali film, starring Mithun Chakraborty and Soumitra Chatterjee, is set against the case of Rabindranath Tagore's Nobel Prize getting stolen ?
Answer :- Nobel Chor

37. What is going to be the India's official entry to the 2013 Oscar?
Answer :- Barfi

38. Name the 2002 film which had 11 directors from 11 countries contributed an 11 minute short each that reflected on the events of September 11, 2001 ?
Answer :- September 11

39. Whoase directing career spanned 50 years from Sashiro Sugata to Madadayo?
Answer :- Akira Kurosawa

40. What country is legendary filmmaker Akira Kurosawa?
Answer :- Japan

41. Which Hollywood actress autobiography is called Little Girl Lost?
Answer :- Drew Barrymore

42. Which legendary studio is buying Lucas Film, the production house behind Star Wars, for $ 4.05 billion?
Answer :- Disney

43. According to Forbes, which actress was the highest-earning dead celebrity in 2011 with $ 210 million?
Answer :- Elizabeth Taylor


44. Name the Chinese director honoured with a lifetime achievement award at the opening ceremony of the 14th Mumbai Film Festival?
Answer :- Zhang Yimou

45. Which was first colour movie to win an Academy Award for Best Picture?
Answer :- Gone with the Wind

46. At 80, who has now become the oldest winner of an Oscar Award in the four acting categories?
Answer :- Christophe Plummer

47. Which former on-screen James Bond is penning a book 'Bond on Bond"?
Answer :- Roger Moore

48. Which Olympic Games foms the backdrop for Chariots of Fire?
Answer :- 1924 Paris Olympics

49. Which legend of cinema passed away on Christmas Day in 1977?
Answer :- Charlie Chaplin

50. Name the only film to win Best Picture Oscar with no other nominations or awards?
Answer :- Grand Hotel

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top