LDC Examination Expected Questions - 88

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions
Share it:
LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
----------------------------------
India in Space
----------------------------------
1. Who is known as the 'Father of Indian Space Science'?
Answer :- Vikram Sarabhai

2. Where is the headquarters of the ISRO?
Answer :- Banglore
3. Name the Marketing agency under the Government which controls markets of ISRO's hardware, manpower and software?
Answer :- Antrix Corporation

4. Which is India's indigenous Satellite Based Regional GPS Augmentation System?
Answer :- GAGAN

5. Which was India's first experimental satellite?
Answer :- Aryabhata
6. Which was India's first Earth Observational Satellite?
Answer :- Bhaskara-1

7. Which was India's first Geo Stationary Satellite?
Answer :- APPLE (Ariane Passenger Payload Experiment)

8. Which was India's first Space Mission?
Answer :- SROSS - 1 (Stretched Rohini Satellite Series)
9. Which was first Indian communication satellite?
Answer :- APPLE

10. Which was the first in the series of exclusive meteorological satellites built by ISRO?
Answer :- KALPANA - 1

Share it:

General Knowledge

LDC Exam Special

Post A Comment:

0 comments: