Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

LDC Expected Current Affairs Questions 2013 - 1

LDC Expected Current Affairs Questions | PSC LDC Expected Current Affairs Questions | Kerala PSC LDC Expected Current Affairs Questions | Expected Current Affairs Questions | Expected Current Affairs Questions in LDC | Expected Current Affairs Questions for LDC | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
----------------------------------------------------
LDC Examination Expected Questions - 77
----------------------------------------------------
1. Which film has been chosen as India's entry for the best foreign film to the Oscars 2013 ?
Answer :- The Good Road

2. Which state recently passed a Panchayat Raj amendment bill that provides for disqualification of Grama Panchayath Members and Presidents who fail to convene meeting of ward and Gramasabha?
Answer :- Karnataka

3. What is the code name of the sescue operation conducted by Indian Air Force in badly affected are of Uttarakhand and Himachal Pradesh by heavy rain?
Answer :- Operation Rahat

4. On which date 'Nelson Mandela International Day' is observed?
Answer :- July 18

5. Who has been selected as the new President of Iran?
Answer :- Hassan Rouhani

6. The Kochhar Commission was constructed to probe which incident?
Answer :- Bhopal Gas Disaster

7. Who has been honoured with '2013 Indian Business Leader of the year'?
Answer :- Sanjiv Goenka

8. Which bank has been licensed to open a representative office in Myanmar ?
Answer :- EXIM Bank of India

9. In a recent survey conducted by NSSO, which is the status of India's unemployment for the year 2011-12?
Answer :- it rose by 2%

10. Which state has made possession of Aadhaar card mandatory for teaching and non teaching staff to draw salaries?
Answer :- Maharashtra

11. INDRA is a joint bi-annual military exercise conducted by India and which country?
Answer :- Russia

12. In which country, the 39th G* Summit conducted recently?
Answer :- United Kingdom

13. India's first Yoga University was inaugurated at ?
Answer :- Ahmadabad

14. Which is India's latest super fast computer?
Answer :- iData Plex

15. Who is elected as the Chief Minister of the Northern Province of Sri Lanka
Answer :- C.V.Wigneswaran

16. Who is appointed as the new IPL chairman?
Answer :- Ranjib Biswal

17. The code name given to the electronic surveillance programme  operated by US which is said to have direct access to the communication passed through Google, Facebook, Apple and many other internet companies?
Answer :- PRISM

18. The new skill development programme launched by the Central Government in 24 naxal affected districts in the country?
Answer :- Roshni

19. The youngest shuttler who won  the Thailand Open Grand Prix Badminton Trophy?
Answer :- K.Srikanth

20. An autobiography 'Sancharikkunna Viswasi' is written by ?
Answer :- Lonappan Nampadan
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top