Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

LDC Examination Expected Questions - 75 (Indian Cricket)

LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
----------------------------------
HISTORY
----------------------------------
1. Where was the first cricket club in India was established in 1792 ?
Answer :- Calcutta

2. In which year India Played the first Test Cricket match?
Answer :- 1932

3. Against which team India played its first Test Cricket match?
Answer :- England

4. Which was the venue of India's first Test Cricket Match?
Answer :- Lord's

5. Who was the first Indian to play for the English Cricket Team?
Answer :- Ranjith Sinhji
6. Which are the two major first class cricket tournaments in India?
Answer :- Ranji Trophy and Duleep Trophy

7. Who was the first caption of Indian cricket team in Test Matches ?
Answer :- C.K.Nayidu

8. Against which team India recorded their first Test match victory in 1952 at Madras?
Answer :- England

9. Against which team was India's first Test series victory in 1952 ?
Answer :- Pakisthan

10. What is known as 'The Cricket Championship of India'?
Answer :- Ranji Trophy
11. Which team was won the Ranji Trophy for most number of times?
Answer :- Mumbai

12. Who was the first Indian to score a Test cricket century?
Answer :- Lala Amarnath

13. Who was the first Indian to score a century in the One-day International?
Answer :- Kapil Dev

14. How many times India won the World Cup Cricket?
Answer :- Twice (1983 and 2011)

15. Who was the caption of Indian Cricket team to win the World Cup in 1983 ?
Answer :- Kapil Dev
16. Who was the caption of Indian Cricket team to win the World Cup in 2011 ?
Answer :- M.S.Dhooni 

17. Which country won the inagural World Twenty-20 Championship in 2007?
Answer :- India

18. India won the Asia Cup for the first time in ?
Answer :- 1984

19. Who was the leading run scorer both in Test cricket and One-day International?
Answer :- Sachin Thendulkar

20. Who was the first player to score a double century in One-day cricket?
Answer :- Sachin Thendulkar

21. Who was the first player to cross 10,000 runs mark in Test Cricket?
Answer :- Sunil Gavaskar

22. Who was the second player to score a double century in One-day cricket?
Answer :- Virender Sehwag

23. Who is India's leading wicket taker in Test Cricket and One day Internationals?
Answer :- Anil Kumble

24. Against which team India played its first Ond-day International Match in 1974?
Answer :- England

25. Against which country was India's first win in the Ond-day Internationals ?
Answer :- East Africa (1975)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top