Navigation
Kerala University Assistant 2018 NOTIFICATION.

LDC Examination Expected Questions - 51

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB
LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
---------------------------------------------------------------------------
General Knowledge
---------------------------------------------------------------------------

521. Where is the Sardar Vallabhai Patel National Police Academy situated ?
Answer :- Hydrabad

522. Which tributary of Mahanadi was the first river to be privatized in India?
Answer :- Sheonath River

523. A direct vote in which the entire electorate is invited to accept or refuse a proposal is called .........?
Answer :- Plebiscite

524. Which was the first atomic reactor of the world?
Answer :- The Chicago Pile

525. Which chemical is popularly known as the philosophers Wool? 
Answer :- Zinc Oxide

526. What are known as 'Dirty Bombs'?
Answer :- Radiological dispersal devises

527. Which countrie's official name is 'Divehi Jumhuria'?
Answer :- The Maladives

528. Who was the first women and also the first Indian to appointed to the prestigious post of United Nations Civilian Police Adviser ?
Answer :- Kiran Bedi
529. Which was the first member of Lok Sabha to be expelled under the Anti defection law in 1998?
Answer :- Laluhoma

530. Which Prime Minister of India took his oath of office at Raj Ghat?
Answer :- Morarji Desai 
Share

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: