Navigation

LDC Examination Expected Questions - 40

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,
LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
---------------------------------------------------------------------------
INDIAN HISTORY
---------------------------------------------------------------------------
391. Who is known as 'Indian Einstein' ?
Answer :- Nagarjuna

392. Who was the first disciple of Mahavira?
Answer :- Jamali

393. The Indus people buried dead bodies with the heads pointed towards ..........?
Answer :- North

394. Who was known as 'Second Ashoka' in recognition to his contribution to Buddhism?

Answer :- Kanishka
395. The only person to become President of India who had been defeated in a Presidential election previous ?
Answer :- Neelam Sanjiva Reddy

396. The first sermon of Buddha is known as .........?
Answer :- Dharmachakra Pravarthan

397. The Emperor who made Buddhism a world region?
Answer :- Asoka

398. The fourth Buddhist council was convened during the reign of .............?
Answer :- Kanishka
399. Ayurveda is an upaveda of ..........?
Answer :- Atharva Veda

400. The prime Minister who signed on Lahore Declaration with Nawaz Sherif of Pakistan?
Answer :- A.B.Vajpayee

Share

Harikrishnan.N.M

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412