Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Date Click Here
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.
Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details ||Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details ||Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details ||

LDC Examination Expected Questions - 20

LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
------------------------------------------------------------------------------
HISTORY
------------------------------------------------------------------------------
191. The real name of Mira Behn, the disciple of Gandhiji ?
Answer :- Madeleine Slade

192. Subsidiaray Alliance was introduced by ?
Answer :- Wellesley

193. In which year Gandhiji started Phoenix settlement near Durban ?
Answer :- 1904

194. The leader who wrote his PhD thesis paper on the topic of Salt Sathyagraha, focusing on Gandhiji's socio-economic theory ?
Answer :- Ram Manohar Lohia

195. The Governor General who made English as the medium of instruction ?
Answer :- William Bentick

196. Who was the first chairman of the Board of Directors of the news paper 'The Leader'?
Answer :- Motilal Nehru

197. Whom Gandhiji called 'the prince of patriots'?
Answer :- Subhash Chandra Bose

198. The American president who pressured Prime Minister Winston Churchill to give in to Indian demands, during the Quit India Movement ?
Answer :- Franklin.D.Roosevelt

199. Who founded the 'Samata Sainik Dal' in 1927?
Answer :- B.R.Ambedkar

200. Which one of the following is not a year in which a durbar was held in British India?
Answer :- 1921  
MALAYALAM GK AVAILABLE HERE
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top