Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Current Affairs July 2013 - 1

Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz July 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
--------------------------------------------------------------------------------
1st July 2013 to 8th July 2013
INDIA
1. What is the name of new missile that will replace Prithvi Missile from Indian armed force?
Answer :- Prahar
-->


2. Who is the Chief of DRDO ?
Answer :- Avinash Chander

3. Prithvi Missile was developed in the year ?
Answer :- 1980 (Under Integrated Missile Development Programme)

4. How many districts included in National Capital Region ?
Answer :- 11 from Haryana, 5 from UttarPradesh and 2 from Rajasthan and National Capital Territory.

5. Who is the next Foregin Secretary of India?
Answer :- Sujatha Singh (Currently she is German Ambassador)

WORLD
1. Who is the President of Australia?
Answer :- Kevin Rudd

2. First Muslim minister in Australian Cabinet?
Answer :- Ed Husic

3. How many women ministers in Australian Cabinet?
Answer :- 6

4. New sainthood delared by Pope Francis ?
Answer :- John Paul II and John XXIII
KERALA
1. First Women Post office opend in Kerala?
Answer :- PNG Junction Sub Postoffice (Thiruvananthapuram)
SPORTS - World and India
1.Which team won the Confederation Cup 2013 title?
Answer :- Brazil (Beat Spain with 3-0)

2. Which Championship will replace ICC Champion Trophy ?
Answer :- World Test  Championship

3. First World Test  Championship to be held at ?
Answer :- England in 2017


ICC Tournaments 2016 -2023
World Test Championship 
2017 :- England
2021 :- IndiaWorld Cup
2019 :- England
2023 :- India
World Twenty20
2016 :- India
2020 :- Australia
Women's World Cup
2017 :- England
2021 :- New Zeland
Women's World Twenty20
2018 :- West Indies
2022 :- South Africa
U19 World Cup
2016 :- Bangladesh
2018 :- New Zeland
2020 :- South Africa
2022 :- West Indies

4. Who is the winner of Formula One British Grand Prix ?
Answer :- Nico Rosberg of Germany
-->
SPORTS - INDIA
1.First Kashmiri in National Cricket Squard?
Answer :- Parvez Rasool
SPORTS - KERALA
1. National Kalarippayattu Championship 2013 held at ?
Answer :- Thiruvananthapuram 
SCIENCE
1. Which is the First Navigation Satellite of India?
Answer :- IRNSS-1A (Indian Regional Navigation Satellite System-1A)

2. The rocket launched IRNSS-1A?
Answer :- PSLV-C22

3. Weight of IRNSS-1A?
Answer :- 1425kg


AWARDS - WORLD
Update Soon
AWARDS - INDIA
Update Soon
AWARDS - KERALA
  • Nishkama Karmayogi Prize [നിഷ്കാമ കര്മയോഗി അവാര്ഡ് ] :- V.P.Ramachandran
  • Victor Geoge Prize :- Haris Kuttippuram
  • Sarvodayam Kuryan Award :- Dr.George Tayyil
  • T.N.Namboothiri Smaraka Award :- Mani Menon
  • Keli Kerala Prize :- V.M.Ibrahim Kunju and Dr.T.M.Thomas Issac
  • Ambedkar National Excellent Award :- Advocate P.K.Shanthamma 
  • K.V.Kunjiraman Smaraka Samskritha Prathibha Puraskaram :- Dr.K.H.Subrahmanyan
  • V.Karunakaran Nabyar Award :- Deepika Newspaper
BUSINESS
  • Bank Rate :- 8.25%
  • Repo Rate :- 7.25%
  • Reverse Repo Rate :- 6.25%
  • Marginal Standing Facility Rate :- 8.25%
  • Cash Reserve Ratio (CRR) :- 4%
  • Statutory Liquidity Rate (SLR) :- 23.0%

FREE E-Mail Alert
LAST UPDATE :- 3/7/13 7AM
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top