WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Current Affairs June 2013 - 1

Releted Posts With this Label

Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz June 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
--------------------------------------------------------------------------------
1. Who got this year Mahakavi.P memorial Award ?
Answer :- P.P.Ramachandran

2. Who received this year's Man Asian Literary Prize?
Answer :- Tan Twan Eng

3. Who receive this year's Templeton Prize ?
Answer :- Archbishop Desmond Tutu

4. The japanese Historian and writer who was awarded Padmashree this year ?
Answer :- Noboru Karashimna
'

5. What is KOMET?
Answer :- Kochi Metro Railway

6. The 2013 ICC Champions Trophy Cricket is hosted by ?
Answer :- England and Wales
-->
-->
-->

7. The Indian Space Research Organisation Navigation Centre was set up at?
Answer :- Byalalu

8. Who tops the list of the world's most Powerful Women by Forbes Magazine?
Answer :- Angela Merkel

9. Which movie got the golden palm in Cannes Film Festival?
Answer :-Blue is the Warmest Colour (French Movie) 

10. How many languages in India have been conferred classical status so far ?
Answer :- 5 

  • Tamil (2004)
  • Sanskrit (2005)
  • Kannada,Telugu (2008)
  • Malayalam (2013)



FREE E-Mail Alert
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia