Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Company Corporation Assistant Grade Questions - 12

1. The Metal present in Chlorophyll?
Answer :- Magnesium

2. A plant with underground fruit?
Answer :- Ground nut

3. The flavour of apple is mainly due to ...........
Answer :- Ethanal

4. Which state in India constructed the project called Rihand river valley project ?
Answer :- Uttar Pradesh

5. Who introduced Arms Act in 1878?
Answer :- Lytton
-->

6. Maulana Shoukat Ali was born in ?
Answer :- Uttar Pradesh

7. Onian is a ...........
Answer :- Bulb

8. Occimum sanctum is the botanical name of ?
Answer :- Tulsi

9. The first non-Indian to became the President of Indian National Congress?
Answer :- George Yule

10. In which year Gandhiji was arrested for the first time in India?
Answer :- 1917
-->

11. The United Nations observes the birthday of Mahatma Gandhi as .........
Answer :- International Non-Violence Day

12. Who is regarded as the father of 'Green Revolution in the World'?
Answer :- Norman E Borlaug

13. 'The Queen of Spices'?
Answer :- Cardomom

14. Which is the holy tree of Hiindus, Jains and Buddhists?
Answer :- Palm

15. Simon Commission was appointed during the reign of .........
Answer :- Lord Irwin

16. The first population census in India by Mayo in ?
Answer :- 1872

17. In which session of the Indian National Congress was it proposed that the state shall own or control the key industries, mines and means of transport ?
Answer :- Karachi Session in 1931

18. The native land of Tamarind ?
Answer :- Africa

19. The pigment that impart yellow colour to flowers?
Answer :- Xanthophil

20. Accacia is a native of ?
Answer :- China
-->

21. Which is known as 'Chinese Apple'?
Answer :- Pomegranate

22. The crop that depends rain for pollination?
Answer :- Cardomom

23. What are known as the 'suicidal bags of the cell'?
Answer :- Lysosome

24. The colour of chloroplast is ..........
Answer :- Green

25. In a bisexual flower, if androecium and gynoecium [ Male and Fenmale sex organs] mature at different times, the phenomenon is known as ?
Answer :- Dichogamy

26. The rate of photosynthesis is slowest in ...... light ?
Answer :- Green

27. Which plant is called 'the golden leaf of India'?
Answer :- Tobacco

28. What is the plant source of natural iodine?
Answer :- Sea weeds

29. Chief source of energy in enviornment is ?
Answer :- Sun

30.Who once remarked 'Nehru is a patriot while Jinnah is a politician'?
Answer :- Muhammad Iqbal
-->

31. The Viceroy who faced the Famine of 1943 ?
Answer :- Lord Wavell

32. Which nationalist leader has been described as being radical in politics but conservative on social issues?
Answer :- Bala Gangadar Thilak

33. The Governor General who introduced Sunday as the weekly holiday for government offices?
Answer :- Hardinge I

34. When the Non-Cooperation movement reached great success, it ended unexpectedly after the violent clash at Chauri Chaura in .........
Answer :- Uttar Pradesh

35. The revolutionaries who were hanged on the same day, date and time but in different jails in connection with Kakori Conspiracy Case ?
Answer :- Bhagat Singh and Ram Prasad Bismil

36. Who organised the Mahar movement in Maharashtra ?
Answer :- Gopal Baba Walangkar

37. M.N.Roy was involved in ?
Answer :- The Kanpur Conspiracy Case

38. Who launched the 'Quit Kashmir' Movement ?
Answer :- Sheikh Muhammed Abdullah

39. Brigadiar-General _________ with his British troop entered the park at Jallianwala Bagh, closed the entrance of the park and commanded his army to fire on the gathered people without any warning?
Answer :- Reginald Dyer

40. Which was the first trial that took place inside the historical Red Fort ?
Answer :- Trial of Bahadurshah II

41. The Hartog Committee on education was setup in ?
Answer :- 1929

42. 'Woes of child widows' is the poem written by ?
Answer :- V.D.Savarkar

43. Who is the Founder of Dawn Society ?
Answer :- Satis Chandra Mukherji

44. Who organised the punjabi journal 'Zamindar'?
Answer :- Siraj-Ud-Din Ahmad

45. Who established the Calcutta Unitarian Committee?
Answer :- Raja Ram Mohan Roy

46. Who is the author of the novel 'Gora'?
Answer :- Rabindranath Tagore

47. The British officer who under his own authority shot Bahadur Shah Zafar's sons Mirza Mughal, Mirza Khazir Sultan and grandson Mirza Abu Bakar at the Khooni Darwaza?
Answer :- William Hodson

48. The first modern trade union organisation in India?
Answer :- Madras Labour Union

49. The headquarters of Navjeevan trust established by Gandhiji in 1929?
Answer :- Ahmedabad

50.The 'Lion of Bengal'?
Answer :- Surendra Nath Banerjee
FREE E-Mail Alert
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top