Kerala PSC KERALA PSC LDC Examination 2017 Syllabus Published on 28th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Current Affairs April 2013 - 1

Releted Posts With this Label

Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz April 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
1. Chairman of Prime Minister's Economic Advisory Council?
Answer :- C.Rangarajan

2. Name the project for which Prime Minister laid foundation for a project recently in Cochin?
Answer :- Integrated Refinary Expansion Project (IREP) of Bharat Petroleum Kochi Refinery

3. Name the country which is designing software for controlling social media access?
Answer :- Iran
-->


4. Mauritius president who visited recently India whose parents were descents from Bihar?
Answer :- Rajkeswar Purryag

5. 14,833 drummer's ensemble to enter the Guiness World Records in which state?
Answer :- Assam

  • Artist played Khol [ A traditional Assamese musical instrument]

6. Where will being the work to implement world's largest solar telescope?
Answer :- Ladakh

7. Diplomat and good will Ambassadors of India in UNESCO since 2000 passed away recently, who?
Answer :- Madanjeet Singh

8. Centenary session of Indian Science Congress held in ?
Answer :- Kolkata

9. Who selected as the new financial service secretary in Finance Ministry?
Answer :- Rajiv Takru
-->

10. Who preceded Ratan Tata as Chairman in Tata Group?
Answer :- Cyrus Mistry

11. What is IPK, which was recently in news?
Answer :- International Prototype Kilogram
-->

  • Against IPK all the measurements of mass are set. It was first established in 1875
12. First civil air service of the state 'Mantra Airlines' inaugurated recently belongs to which Indian state?
Answer :- Jammu and Kashmir

13. Newely appointed chairman of law commission?
Answer :- Justice D.K.Jain
-->

14.Which country defeated India in the Davis Cup Asia- Oceania Group One First Round?
Answer :- South Korea

15.Who is appointed as the new Solicitor General of India?
Answer :- Mohan Parasaran 
  • Rohinton Nariman has recently resigned this post
16. Who lead Team Mumbai in the Irani Trophy match against Rest of India?
Answer :- Abhishek Nayar 

17. Who became the champions in the Hockey India Leagu , 2013?
Answer :- Ranchi Rhinos
  • They beat Delhi Daredevils 2 - 1 in the final
18. The reowned Malayalam poet who passed away on 11 February?
Answer :- D.Vinayachandran

19. Arjun Munda, Jharkahnd CM had to submit his resignation due to the withdrawal of which party in coalition?
Answer :- Jharkhand Mukti Morcha
-->

20. India Governement announced the postponement of which law it will come into force from April 2016?
Answer :- GAAR (General Anti Avoidance Rule)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia