Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

PSC Geography Questions - 002

1. The science comprising the study of solid Earth, the rocks of which it is composed, and the process by which it evolves is called.............
Answer:- Geology

2. During which geological period did the Earth became Oxygen rich?
Answer:- Orosirian Period

3. What is the name of the Geological period added to the age of the Earth by the International Union of Geological Science in 2004?
Answer:- Ediacaran Period

4. Where is the headquarters of International Union of Geological Science?
Answer:- Reston(USA)


5. The first green plant and fungi appeared on land during which period?
Answer:- Ordovician Period

6. Which geological period in the age of Earth is also known as 'the Age of Fish'?
Answer:- Devonian Period

7. The first seed bearing plants appeared on earth during the period of ..........
Answer:- Devonian Period

8. Paleontology is the study of .............?
Answer:- Fossils

9. What was the name of the super continent that existed about 300 million years ago?
Answer:- Pangaea

10. What is the name of the single global ocean that surrounded the super continent Pangaea?
Answer:- Panthalassa
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top