Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

SALES ASSISTANT Expected Questions - 5

101.How long Chandrayan -1 was operational?
Answer:- 312 days(Till august 28,2009)

102. What is the name of Japanese spacecraft that was plased in orbit by ISRO's PSLV C-21 on 9th September 2012?
Answer:- PROITERES

103.Name the book of Salman Rushid which is published in 2012?
Answer:- Joseph Anton

104.Who inaugurated the Global Investors Meet-Emerging Kerala at Kochi on 12th September 2012?
Answer:-  Dr.Manmohan Singh


105. Who has been appointed as the 39th Chief Justice of India?
Answer:- Althamus Kabeer

106. Who won the prestigious Norman Borlaug Award which carries 1000 dollars cash prize?
Answer:- Adhiti Mukharji

107. How many countries participated in 2012 summer Parlympics at London?
Answer:- 165

108. Name the first country in the world to require tobaco products to be in plain packaging?
Answer:- Australia

109. Recent G-20 summit was heald in which country?
Answer:- Mexico

110. What is the autobiography of Neil Alden Armstrong?
Answer:- First Man: The Life of Neil A Armstrong

111. Defeated presidential candidate 'P.A.Sangma' will float a new tribal-centric party in Meghalaya on 24th August 2012. What is the name of the new party?
Answer:-  National Peoples Party(NPP)

112.Which is the first Agricultural Theme Park in Kerala?
Answer:- Aayakudi Agricultural Theme Park,Kottayam

113. What is the name of the elite counter-terrorist commando force of Andhra Pradesh which was inagurated by the Chief Minister N.Kiran Kumar Reddy on 13th August 2012?
Answer:- Octopus (Organisation to Counter Terrorist Operations)
-->
114.What is the name given to India's mission to Mars in November20,2012?
Answer:- Mars Orbiter Mission

115. Who is the first ever Indian to win back-to-back individual Olympic medals?
Answer:- Sushil Kumar

116.Who was the flag bearer for India during the closing ceremony of the London Olympics 2012?
Answer:- M.C.Mary Kom

117. Which African Country plan to bid for 2024 Olympics?
Answer:- Nairobi

118. Which paramilitary force of India has recently celebrated it's golden jubilee year?
Answer:- Indo-Tibeten Border Force(ITBP)

119. In which country, the 7th meeting of the Women Speakers of Parliament on Gender Sensitive Parliaments was held?
Answer:- India

120.Who is the author of the novel 'The Casual Vacancy'?
Answer:- J.K.Rowling

121. The National Institute of Urban Affairs is located in which city?
Answer:- New Delhi

122. Which State Government has launched Annshri Yojana, under which around two lakh families will receive a monthly cash transfer of Rs.600 per month?
Answer:- Delhi

123. Who had led the controversial Operation Blue Star in Amritsar in 1984 and is recently in news because of attack on him?
Answer:- Kuldeep Singh Brar

124. Recently, who is conferred with the Lal Bahadur Shastri National Award?
Answer:- Tessy Thomas

125. Who is the winner of 27th Indira Gandhi Award for National Integration?
Answer:- Gulzar
-->

126. Who is the winner of Vallathol Award 2012?
Answer:- Yusafali Kecheri

127. Who is the winner of Vayalar Ramavarma Literary Award 2012?
Answer:- Akkitham Achuthan Namboothiri

128. The Prithvi-II, surface to surface missile was successfully test-fired from Odisa, What is the range of this missile?
Answer:- 350 Km

129.Name the cartoonist who was detained in Mumbai on charges of sedition?
Answer:-  Aseem Trivedi

130. Who become the world's No.1 Personal Computer(PC) maker?
Answer:- Lenovo

131. Who is elected as the new Prime Minister of Libya?
Answer:- Mustafa Abu Shagour

132.Who is recently honoured with 'ODI Cricketer of the Year' by the ICC?
Answer:- Virat Kohli

133. Who has been elected as the new Prime Minister of Ethopia after death of  Meles Zenwai?
Answer:- Haile Mariam Desalengn

134. Who is the author of the book 'India Grows at Night: A Liberal Case for A Strong State'?
Answer:- Gurcharan Das

135. Which country honoured Aung San Sun Kyi with Congressional Gold Medal?
Answer:- U.S.A

136. The Sri Lankan President has laid the foundation stone for the construction of University of Buddhist and Indic Studies in Sanchi in which state?
Answer:- Madhya Pradesh

137. Recently which country has closed it's border with Ghana?
Answer:- Ivory Coast

138. Recently which country has bannded all Pakisthani newspapers from entering the country?
Answer:- Afganisthan

139.Which city in South Africa is the host for Ninth World Hindi Conference?
Answer:- Johannesburg

140. In which Indian state, implementation of 'Bhoochetana' a mission of ICRISAT to enhance productivity of rain fed crops has shown good result?
Answer:- Karnataka

141.Recently in which state, 'Bal Jyothi' an eye screening and treatment programme has been launched for school children?
Answer:- Odisha

142.Recently which Indian State has introduced a bill to protect the Tigers?
Answer:- Arunachal Pradesh

143.What is the name of the long-range reconnaissance drone that is unveiled by Iran recently?
Answer:- Shahed 129
-->
144. Recently, which agency has released the report - 'Green Carbon, Black Trade'?
Answer:- U.N.E.P

145.  In which state, where BSNL and ICT@School Programme of Union Government are providing Virtual Private Network(VPN) for over 4,000 schools?
Answer:- Kerala

146.Which Bollywood celebrity has been appointed as UN Goodwill Ambassador for UNAIDS?
Answer:- Aishwarya Rai Bachchan

147.What percent of FDI has allowed by Union Cabinet in Civil Aviation Sector recently?
Answer:- 49%

148. Which company has recently launched the world's largest LEED Platinum green Hotel?
Answer:- ITC Ltd

149.Where did the 52nd National Open Athletics Championships held recently?
Answer:- Chennai

150.Which country is the host for Forth edition of the Asia Cup Football?
Answer:- Japan

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top