Reserve Bank Of India Officers Grade B Previous Questions - 2

Share it:
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions asked for selection of RBI Officers in Grade B Phase 1 Examination Previous Questions held on 16-08-2018.
11.Which of the following is the current repo rate as per the recently announced bi-monthly monetary policy?
Answer:- 6.50%

12. Golden Glove award was given to which of the following players in 2018?
Answer:- Thibaut Courtois

13. Phone Pe has been launched by which of the following company?
Answer:- Flipkart

14. Social Pay, this "fisrt-of-its kind service by any Indian bank" is available on Money 2 India [M2I], the bank's app for remmittances. It has been launched by which of the following banks?
Answer:- ICICI Bank

15. Truncated Cheques come under which of the following acts?
Answer:- Negotiable Instruments Act 1881

16. Under the Financial Resolution and Deposit Insurance Bill, the bail-in clause will affect which of the following?
Answer:- Depositors

17. Which state topped the index for the third time in Public Affairs Index 2018?
Answer:- Kerala

18. Which of the following received a whopping 300% FDI inflows?
Answer:- Karnataka

19. Which of the following will be the mascot for the 2020 Tokyo Olympic Games?
Answer:- Miraitowa

20. The Commonwealth Games, 2022 will be held in .............
Answer:- Brimingham, England

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Share it:

RBI Officers Grade B

Post A Comment:

0 comments: