Kerala PSC Degree Level Examination Expected Question - 491

Share it:
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Science and Fact About India. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
2601. Which isotope is used to detect disorders of blood circulations?
Answer :- Radio sodium

2602. In 1921 who designed the modern X-ray tube?
Answer:- Dr.William Coolidge

2603. What is the wave length of visible light?
Answer:- 3900 to 7600 Angstrom

2604. What energy conversion is happening in photosynthesis?
Answer:- Light energy to Chemical energy

2605. A ship floats on water. This can explained by .................
Answer:- Archimedes principle

2606. Sun is seen even after sunset. This phenomenon can be explained by which principle?
Answer:- Refraction

2607. Which colour of light travels most slowly through glass?
Answer:- Violet

2608. Which are the three primary colours used in colour TV?
Answer:- Green, Blue, Red

2609. Rockets work on the principle of ...............
Answer:- Conservation of momentum

2610. Who invented dynamo?
Answer:- Faraday

2611. Which device is used to convert sound waves into electric waves?
Answer:- Microphone

2612. Which technique is used to transmit audiosignals in television broadcast?
Answer:- Frequency modulation

2613. The commission appointed to study the demand for the bodoland
Answer:- G.K.Pillai Committee

2614." Fragrance of peace" is a book written by
Answer:- Irom Sharmila

2615. First science village of india
Answer:- Jamugurihat [Assam]

2616. Father of modern satriya dance
Answer:- Sankaradeva

2617. During second war INA raised the flag in India at
Answer:- Moirang

2618. The state known as land of red river and blue hills
Answer:- Assam

2619. Irom sharmila ended her fasting against contovercial Security Law [AFSPA] on
Answer:- 9th August 2016

2620. The least populated district in India
Answer:-Dibang valley

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Share it:

Expected Questions

FACTS ABOUT INDIA

PHYSICS Question

UNIVERSITY ASSISTANT

Post A Comment:

0 comments: