Current Affairs October 2018 - 1

Share it:
Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........
1.What is the growth forcast of India according to global research agency Fitch Rating?
Answer:- 7.8%

2. Which countries will host the 23rd FIFA Cup in 2026?
Answer:- United States of America, Mexico and Canada

3. Name the company that signed a pact with Japan's Softbank and NTT Communication to roll out 5G and Internet of Things technology in India?
Answer:- BSNL

4. Surya Kiran is a joint Military Training exercise between India and which other country?
Answer:- Nepal

5. Which state won the first prize comprehensive development of tourism?

Answer:- Andhra Pradesh

6. Name the Indian who has been honoured with Japan's prestigious Nikkei Asia Prize?
Answer:- Dr.Bindeshwar Pathak

7. Where did the world's first women only foregin ministers conference held?
Answer:- Montreal, Canada

8. As per which inter-connectivity project, the Government of India has launched 5,000 Wi-Fi Choupals in villages?
Answer:- BharatNet

9. What is the rank of India in Economic Freedom Index released by Centre for Civil Society?
Answer:- 96

10. Who has been sworn in as the new Prime Minister of Jordan?
Answer:- Omar al Razzaz
Who's Who? CURRENT AFFAIRS OCTOBER 2018
CURRENT AFFAIRS MAIN PAGE
Current Affairs OCTOBER 2018,Current Affairs OCTOBER ,PSC Current Affairs OCTOBER 2018,Current affairs Quiz OCTOBER 2018 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2018 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams, Kerala PSC Malayalam Current Affairs OCTOBER 2018, KPSC Malayalam Current Affairs OCTOBER 2018
Share it:

Current Affairs October 2018

Post A Comment:

0 comments: