Co-operative Bank Examination Expected Questions - 11

Co-operative Bank Examination Expected Questions, Co-operative Bank Examination Questions, Co-operative Bank Examination Questions and Answers, Co-operative Bank Examination Previous Questions, Co-operative Bank Clerk Questions, Co-operative Bank Clerk Previous Questions, Co-operative Bank Clerk Examination Previous Questions, Co-operative Bank Clerk Examination Expected Questions, Co-operative Bank Clerk Examination Expected Questions, Co-operative Bank Secretary Examination, Co-operative Bank Secretary Examination Expected Questions, Co-operative Bank Secretary Examination Previous Questions, Co-operative Bank Secretary Examination Expected Questions
Share it:
PSC Co-operative Bank Examination Expected Questions | Kerala PSC Co-operative Bank Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Co-operative Bank Examination | Co-operative Bank Examination Coaching | Online Co-operative Bank Examination Coaching | Free Study Materials for Co-operative Bank Examination
81. Robert Owen came to lime light by formulating a theory called.............
Ans:- Doctrine of circumstances

82. Homeland of agriculture co-operation is ......................
Ans:-Denmark

83. The congress of ICA meets every ............... years.
Ans:-  Three

84. "Self Help made effective by Organisation" was put forth by ..................
Ans:- Horace Plunkett

85. .............. was the rural banks started Italy by Wollenburg.
Ans:- Casse Ruralie

86. Another name for Toad Lane Store is .........
Ans:- Rochadale Society

87. The Co-Operative movement in the world started in the field of ............. societies.
Ans:- Consumer

88. The main aim of Labour Colonies founded by Robert Owen was.............
Ans:- Eliminating Child Labour

89. Heddesdort Credit Union was started by ..............
Ans:- Raiffeisen

90. .......... is considered to be the Father of French Co-Operative movement.
Ans:- Charles Fourier

91. Rule .............. mentioned about annual General body meeting.
Ans:- 8A

92. The minimum affiliation fee payable is Rs...............
Ans:- 100

93. The arbitration fee payable for election petition is Rs..................
Ans:- 5000

94. Rule ............... of KCS Act is mentioned about insured Co-Operative Banks.
Ans:- 15AA

95. The election to representative general body of the societies shall be conducted by ................
Ans:- The State Co-Operative Election Commission

Co-operative Bank Examination Expected Questions, Co-operative Bank Examination Questions, Co-operative Bank Examination Questions and Answers, Co-operative Bank Examination Previous Questions, Co-operative Bank Clerk Questions, Co-operative Bank Clerk Previous Questions, Co-operative Bank Clerk Examination Previous Questions, Co-operative Bank Clerk Examination Expected Questions, Co-operative Bank Clerk Examination Expected Questions, Co-operative Bank Secretary Examination, Co-operative Bank Secretary Examination Expected Questions, Co-operative Bank Secretary Examination Previous Questions, Co-operative Bank Secretary Examination Expected Questions
Share it:

Co-operative Bank Examination

Post A Comment:

0 comments: