Kerala PSC Degree Level Examination Expected Question - 487

Share it:
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers from various parts. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
2531.Which state in India has the largest number of districts?
Answer:- Uttar Pradesh

2532. The steel plant of Bokaro is located in which state?
Answer:- Jharkhand

2533. Which region gets first monsoon in summer?
Answer:- Western Ghats

2534. Which atomic power station in India is built completely indigenously?
Answer:- Kalpakkam

2535. Guwahati is situated on the banks of river?
Answer:- Brahmaputra

2536. The Gulf of Mannar is situated along the cost which state in India?
Answer:- Tamil Nadu

2537. How many islands are there in the group of Lakshadweep?

Answer:- 36

2538. Indravati is a tributary of which river?
Answer:- Godavari

2539. Which states is the biggest producer of iron ore?
Answer:- Odisha

2540. Who prepares topographical map of India?
Answer:- Survey of India

2541.The Bhadravati Steel is the only plant in managed by a State Government. Which is that State Government?
Answer:- Karnataka

2542. Gold Mines in India are located mainly in...............

Answer:- Kolar

2543. The highest peak in India is?
Answer:- Mt Godwin Austin (Mount K2)

2544. Where are the lepchas mainly to be found staying?
Answer:- Sikkim

2545. The first multipurpose project in India is?
Answer:- Damodar Vally

2546. Nagarjuna Sagar Dam is built across the river?
Answer:- Krishna

2547. Amaravathi is located on the bank of river?
Answer:- Krishna

2548. The Indian Prime Minister who nationalised the banks was?

Answer:- Indira Gandhi

2549. Satyartha Prakash was written by?
Answer:- Swami Dayananda Saraswathi

2550. The first Indian to win Oscar Award is?
Answer:- Bhanu Athaiya

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Share it:

ASSISTANT GRADE II

Company Corporation Assistant

Expected Questions

SECRETARIAT ASSISTANT/AUDITOR

UNIVERSITY ASSISTANT

Post A Comment:

0 comments: