Co-operative Bank Examination Expected Questions - 09

Share it:
PSC Co-operative Bank Examination Expected Questions | Kerala PSC Co-operative Bank Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Co-operative Bank Examination | Co-operative Bank Examination Coaching | Online Co-operative Bank Examination Coaching | Free Study Materials for Co-operative Bank Examination
61. District Co-operative banks are also called
(A) Co-operative Central Bank
(C) Urban Central Bank
(B) Apex Co-operative Bank
(D) District Central Bank
62. The process of thoroughly checking the collected data to ensure optimal quality level is referred to as :
(A) Classification
(B) Entry
(C) Editing
(D) Validation
63. The ability of a concern to meet its long term liabilities as and when it becomes due is called :
(A) Profitability
(B) Liquidity
(C) Solvency
(D) Turnover
64. Which is a capital expenditure ?
(A) Research and Development Project
(B) Project Generation
(C) Project Expansion
(D) All of the above
65. When a person transacts with a company on matters which is beyond the powers of the company, the person will be governed by the Doctrine of
(A) Constructive Notice
(B) Indoor Management
(C) Memorandum of Undertaking
(D) Memorandum of Association
66. Under _____method of valuation of shares, from the market value of assets the amount of external liabilities and preference share capital is deducted and the result is divided by the number of equity shares.
(A) Yield
(B) Super profit
(C) Intrinsic value
(D) Net asset value
67. An extra commission paid by the consignor to the consignee for guaranteeing credit sales is called
(A) Error of Commission
(B) Del credere commission
(C) Overriding commission
(D) Manager's commission
68. The sequence of accounting procedures repeated each accounting year to record and summarise business transactions is called
(A) Business Cycle
(B) Accounting Cycle
(C) Trade Cycle
(D) Receivable Cycle
69. Assets exhausted in the process of earning revenue are called
(A) Fictitious
(B) Intangible
(C) Contingent
(D) Wasting
70. The customs and traditions followed by the accountants for the preparation of the financial statements :
(A) Accounting conventions
(B) Accounting concepts
(C) Accounting standards
(D) Accounting principles
71. A situation when a firm gets a profit lower than the average profit of the industry is called :
(A) Undercapitalisation
(B) Overcapitalisation
(C) Optimum capital structure
(D) Optimum capitalisation
72. The trial balance is prepared either by _____or by ______method.
(A) Balance, total
(B) Profit, average
(C) Total, profit
(D) Average, balance method
73. A debit note is prepared by the _____ of goods when he returns some of the goods purchased.
(A) Debtor
(B) Creditor
(C) Seller
(D) Purchaser
74.Trade discount is recorded :
(A) In the P&L A/c
(B) In the Balance Sheet
(C) Both in the P&L A/c and Balance sheet
(D) Nowhere
75. _____ is the expenditure of a revenue nature, the benefit of which lasts for more than one accounting year.
(A) Capital Expenditure
(B) Revenue Expenditure
(C) Recurring Expenditure
(D) Deferred Revenue Expenditure
QUESTION NUMBER ANSWER KEY
61 A
62 D
63 C
64 D
65 A
66 C
67 B
68 B
69 D
70 A
71 B
72 A
73 D
74 D
75 D
Share it:

Co-operative Bank Examination

Post A Comment:

0 comments: