Navigation

Kerala PSC Current Affairs 2 August 2019

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Sports, Science and Technology, Appointments, Awards and many more........

1. Reserve Bank of India recently allowed which bank in china to offer regular banking in India?
Answer :- Bank of China
2. One Nation One Ration Card scheme launched on pilot bases in which state?
Answer:- Telangana, Andhra Pradesh, Gujarath and Maharashtra
3. Who is Controller General of Accounts (CGA) ?
Answer:- Giriraj Prasad
4. 2019-ലെ സുകുമാർ അഴിക്കോട് തത്വമസി പുരസ്കരത്തിന് അർഹരായ സാഹിത്യകാരന്മാർ ആരൊക്കെ?
Answer:- സി.രാധാകൃഷ്ണൻ , എസ്.രമേശൻ നായർ
5. Which state government recently launched an awareness campaign for preserving greenery and keeping environment clean?
Answer:- West Bengal
6. 2018-ലെ കേരള സംഗീത നാടക അക്കാദമി ഫെല്ലോഷിപ്പ് നേടിയവർ ആരൊക്കെ?
Answer:- മരട് ജോസഫ് (നാടകം), സി.എസ്.രമാദേവി (പ്രക്ഷേപണകല), നെല്ലിയോട് വാസുദേവൻ നമ്പൂതിരി (കഥകളി)
7. ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും മികച്ച കടുവ സംരക്ഷണ സങ്കേതമായി തിരഞ്ഞെടുത്തത്?
Answer:- പെരിയാർ (ഒന്നാം സ്ഥാനത്ത് മധ്യപ്രദേശിലെ പെഞ്ചു കടുവ സംരക്ഷണകേന്ദ്രം)
8. Pradhan Manthri Laghu Vyapari Maan-dhan Yojana ഏത് വിഭാഗക്കാർക്ക് വേണ്ടി കേന്ദ്രസർക്കാർ കൊണ്ടുവന്ന പെൻഷൻ പദ്ധതിയാണ്?
Answer:- കച്ചവടക്കാർ, സ്വയം തൊഴിൽ ചെയ്യുന്നവർ (18-40 വയസ്സുവരെ)
9. വ്യോമസേനാ അടുത്ത് ഇറക്കിയ മൊബൈൽ ഗെയിം?
Answer:- Indian Air Force : A Cut Above
10. സാമ്പത്തികമായി പിന്നോക്കം നിൽക്കുന്ന പദ്മ അവാർഡ് ജേതാക്കൾക്ക് പ്രതിമാസം എത്ര രൂപ നൽകാനാണ് ഒഡീഷ സർക്കാർ തീരുമാനിച്ചത്?
Answer:- 10000 രൂപ
11. Cafe Coffee Day സ്ഥാപകൻ?
Answer:- വി.ജി.സിദ്ധാർത്ഥ
12. ഏകദിന ക്രിക്കറ്റിൽ ബൗണ്ടറിയുടെ എണ്ണത്തിലൂടെ വിജയിയെ നിർണ്ണയിക്കുന്ന നിയമത്തെപ്പറ്റി ചർച്ചചെയ്യുന്നതിനായി ICC രൂപീകരിച്ച കമ്മറ്റിയുടെ തലവൻ?
Answer:- അനിൽ കുംബ്ലെ
13. വേൾഡ് ബാങ്ക് പ്രസിദ്ധീകരിച്ച Global GDP റാങ്കിങ് പ്രകാരം ഇന്ത്യയുടെ സ്ഥാനം?
Answer:- 7
14. ഏഷ്യയിലെ നോബേൽ സമ്മാനം എന്നറിയപ്പടുന്ന രമൺ മഗ്സസേ പുരസ്‌കാരം നേടിയ ഇന്ത്യയിലെ മുതിർന്ന പ്രവർത്തകൻ?
Answer:- രവീഷ് കുമാർ
Current Affairs AUGUST 2019,Current Affairs AUGUST ,PSC Current Affairs AUGUST 2019,Current affairs Quiz AUGUST 2019 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2019 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams, VEO Examination Questions, VEO Expected Questions, VEO PSC Questions, VEO Malayalam GK Questions, VEO Special Questions PDF, LDC Classroom, LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB, LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom, LGS Operation Vijay, Thozhilvartha Harisree, thozhilvartha, thozhilveedhi, LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions, kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions, UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions, Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC, Expected Questions for RRB, LGS Examination Expected Questions, Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC, Competitive Examination Notes for IAS, Competitive Examination Notes HSST, Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology, Renaissance in Kerala PSC Questions,

Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412