Navigation

Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions - 01

Kerala PSC University Assistant Examination Questions, Kerala PSC University Assistant Expected Questions, Kerala PSC University Assistant GK Questions, Kerala PSC University Assistant Science Questions, Kerala PSC University Assistant History Questions, Kerala PSC University Assistant Ecnomics Questions, Kerala PSC University Assistant Renaissance in Kerala Questions, Kerala PSC University Assistant Fact About India Questions, Kerala PSC University Assistant Fact About Kerala Questions, Kerala PSC University Assistant IT Questions, Kerala PSC University Assistant Social Welfare Scheme Questions
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on the Subject Renaissance in Kerala. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, University Assistant, Assistant Grade II etc..

01. Who was known as the 'Saint who fights for the untouchables'
Answer :- Anandatheerthan

02. Who was the president of the Publicity Committee of Vaikom Sathyagraha?
Answer :- T.K.Madhavan

03. Who wrote 'Athmavidyalekhamala'?
Answer :- Vagbhatananda

04. 'Sanmarga Pradeepa Sabha' at Kumbalam was patronoised by?
Answer :- Pandit Karuppan

05. The birth place of Chattampi Swamikal?
Answer :- Kannammoola
06. The first journal in Kerala Exclusively for laboures?
Answer :- Velakkaran

07. The founder of 'Amalolbhava dasa Sangham'?
Answer :- Chavara Achan

08. The founder of 'Samathwa Samajam'?
Answer :- Ayya Vaikundar

09. Narayana Guru's second visit to Sri Lanka was in?
Answer :- 1926

10.  Sree Narayana Guru visited the Satyagrahis at Vaikkom in?
Answer :- 1924

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
MESSAGE : RED COLOUR TEXTES ARE PREVIOUSLY ASKED BY KERALA PUBLIC SERVICE COMMISSION IN VARIOUS EXAMINATIONS.
Print in PDF
Share

Harikrishnan.N.M

Post A Comment:

0 comments: