Navigation

Kerala PSC Fact ABout India - 01

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........

01. The first digital state in India?
Answer :- Kerala

02. The old joint stock bank in India?
Answer :- Allahabad Bank

03. What is the present name of North East Frontier Agency?
Answer :- Arunachal Pradesh

04. Which state is known as the Spice garden of India?
Answer :- Kerala

05. In which state is Tulbul Power Project?
Answer :- Jammu and Kashmir

06. The first fully electrified district in India?
Answer :- Palakkad

07. Durgawati pass is situated in which mountain ranges?
Answer :- Corbett National Park

08. Haldighati pass is situated in which mountain ranges?
Answer :- Aravalli ranges

09. Parent department of National Disaster Management Authority?
Answer :- Ministry Home Affairs

10. India's first solar powered DEMU train launched at?
Answer :- Safdarjung railway station

11. Real name of Tipu Sultan?
Answer :- Fateh Ali Khan

12. The first head of the Commenwealth?
Answer :- George VI

13. The first commonwealth country to abolish monarchy?
Answer :- India

14. Who was the Prime Mister of  Britain when Queen Victoria became the Empress of India?
Answer :- Benjamin Disraeli

15. The painting 'Relief of Lucknow' is related with which incident in Indian history?
Answer :- 1857 Revolt

16. The motto of Indian Air Force?
Answer :- Nabha Sparsham Deeptam (Touching the sky with glory)

17. Where is Loknayak Jayaprakash Narayan airport?
Answer :- Patna

18. Which modern historian opined that 'the so called First National War of Independence of 1857 is neither First, nor National, nor War of Independence"?
Answer :-  R.C.Majumdar

19. Which state is known as the Jewel of India?
Answer :- Manipur

20. In which year India conducted its first nuclear experiment codenamed 'Smiling Buddha'?
Answer :- 1974
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara

Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412