Kerala PSC GK & Current Affairs 5 January 2019

Share it:
Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........
1.പാക്കിസ്ഥാനിലെ പുതിയ Chief Justice ?
Answer:- Asif Khosa

2. New Chairman and Managing Director of South Eastern Coalfields Limited (SECL) is?
Answer:- Ambika Prasad Panda

3. Indian Panorama Film Festival 2019 to be held in?
Answer:- New Delhi

4. അന്റാർട്ടിക്കയിലെ മൗണ്ട് വിൻസൻ കൊടുമുടി കീഴടക്കിയ അംഗപരിമിതയായ ആദ്യ വനിത ?
Answer:- അരുണിമ സിൻഹ (Arunima Sinha has become first woman amputee to climb Mount Vinson (highest peak of Antarctica).She earlier became the world’s first woman amputee to climb Mount Everest in 2013.)

5. മലയാള ഭാഷയുടെ വികസനം ലക്‌ഷ്യം വച്ച് ശ്രേഷ്ഠഭാഷാ കേന്ദ്രം നിലവിൽവരുന്നത് എവിടെ?
Answer:- തിരൂർ തുഞ്ചത്ത് എഴുത്തച്ഛൻ മലയാളം സർവ്വകലാശാലയിൽ

6. ഏത് സ്റ്റേറ്റ് ഗവണ്മെന്റ് ആണ് അടുത്തിടെ Cow Cess ഏർപ്പെടുത്തിയത്?
Answer:- ഉത്തർപ്രദേശ് [Uttar Pradesh Govt. will implement a 0.5% cow welfare cess for constructing and maintaining cattle shelters.]

7. New Deputy Defence secretary of United States?
Answer:- David Norquist

8. The 13th edition of Global Healthcare Summit 2019 will be held at?
Answer:- Hyderabad (July 21 to 24)

9. സ്വച്ഛ് ഭാരത് മിഷന്റെ ഭാഗമായി കേന്ദ്രസർക്കാർ ആരംഭിച്ച ക്യാമ്പയിൻ?
Answer:- Swachh Sundar Shauchalaya (Paint Your Toilet)

10. Indian Council of Child Welfare ന്റെ National Bravery Award-ന് അർഹനായത്?
Answer:- Wahengbam Lamnganb Singh

11. Ujjwala Sanitary Napkin യൂണിറ്റുകൾ ആരംഭിച്ച സംസ്ഥാനം?
Answer:- ഒഡീഷ



Current Affairs JANUARY 2019,Current Affairs JANUARY ,PSC Current Affairs JANUARY 2019,Current affairs Quiz JANUARY 2019 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2018 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams, Kerala PSC Malayalam Current Affairs JANUARY 2019, KPSC Malayalam Current Affairs JANUARY 2019
Share it:

Current Affairs January 2019

Post A Comment:

0 comments: