Navigation

Kerala PSC GK Current Affairs 1 January 2019

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........
1. New Chief Information Commissioner of the Central Information Commission (CIC)?
Answer:- Sudhir Bhargava

2. Prime Minister Sheikh Hasina's party wins Bangladesh election, name the Party?
Answer:- Bangladesh Awami League

3. author of the book "Early Indians: The Story of Our Ancestors and Where We Came From”?
Answer:- Tony Joseph

4. Which of the following island has been renamed as Netaji Subhas Chandra Bose Dweep?
Answer:- Ross island

5. Which of the following small finance bank (SFB) has got RBI approval to operate as a scheduled bank?
Answer:- ESAF SFB

6. Neil islands of Andaman and Nicobar has been renamed as_________.
Answer:- Shaheed Dweep

7. ICC Women Award 2018 - Cricketer of the Year ?
Answer:- Smriti Mandhana, India
ICC Women Award 2018
ODI Cricketer of the Year :- Smriti Mandhana, India
T-20 Player of the Year :- Alyssa Healy, Australia
Emerging Cricketer of the Year :- Sophie Ecclestone, England

8. 2018-ലെ മാതൃഭൂമി സാഹിത്യ പുരസ്‌കാരം ലഭിച്ചത് ആർക്കാണ്?
Answer:- എൻ.എസ്.മാധവൻ
9. New Chairman of Railway Board?
Answer:- V.K.Yadav

10. Who won National Nritya Shiromani Award?
Answer:- Anindita Neogy Anaam [Kadhak]

11. ദേശീയ വനിതാ ബോക്സിങ് ചമ്പ്യാൻഷിപ്പിന് വേദിയാകുന്ന നഗരം?
Answer:- കർണ്ണാടക

12. അടുത്തിടെ അന്തരിച്ച മുൻ കേരള ആംഗ്ലോ-ഇന്ത്യൻ MLA?
Answer:- സൈമൺ ബ്രിട്ടോ

13. ARPANENT-ന്റെ മുഖ്യ സൃഷ്ടാക്കളിൽ ഒരാളായ വ്യക്‌തി അടുത്തിടെ അന്തരിച്ചു ആരാണ് ഈ ശാസ്ത്രജ്ഞൻ?
Answer:- ലാറി റോബെർട്ട്സ്
Current Affairs JANUARY 2019,Current Affairs JANUARY ,PSC Current Affairs JANUARY 2019,Current affairs Quiz JANUARY 2019 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2018 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams, Kerala PSC Malayalam Current Affairs JANUARY 2019, KPSC Malayalam Current Affairs JANUARY 2019

Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412