Kerala PSC Degree Level Examination Expected Questions - 499

Share it:
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Zoology and Botany. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
4711.The first Kerala Women's Commission was constituted on:
Answer:- 14th March 1996
4712. First Women Chief Justice of a High Court:
Answer:- Leila Seth

4713. Publication of Kerla Women's Commission?
Answer:- Sthree Sakthi

4714. The power of Supreme Court to hear and decide appeals against the judgement of a lower court is called .............?
Answer:- Appellate Jurisdiction

4715. Right to Education Act (RTE) was passed on:
Answer:- 26th August 2009

4716. The power of Supreme Court of India decide the dispute between the Center and State falls under which Jurisdiction?
Answer:- Original Jurisdiction

4717. Right to Education Act came in to force on:
Answer:- 1st April 2010

4718. Indian Constitution borrowed the concept Judical Review from?
Answer:- United States of America

4719. National Commission for Schedule Caste was constituted in?
Answer:- 2004

4720. The oath of affirmation to the judges of the Supreme Court is administered by whom?
Answer:- The President

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Share it:

CONSTITUTION

Expected Questions

Kerala PSC Degree Level Previous Questions

Post A Comment:

0 comments: