Deputy Speaker

Share it:
Keralapschelper.com is presenting given below is the main points related with the Speaker which is an important topic under general awareness, regarding Constitution of India. It is important for any well educated and aware individual of the country to know the names of all previous President of India. We recommend you to bookmark this page and come back often to it, to ensure they remain in in your memory.

The Deputy Speaker who presides over the House in the absence of the Speaker. The Deputy Speaker is elected in the same manner in which the Speaker is elected by the House. When he sits in the seat of the speakr, he has all the powers of the speaker and can perform all his functions. By virtue of the office that he holds, he has the rights to be present at any meeting of any committee if he so chooses and can preside over its deliberations. The Deputy Speaker however, is otherwise like any ordinary members when the speaker presides over the House.
Questions
1. The date of election of the Deputy Speaker is fixed by?
Answer :- Deputy Speaker

2. The Speaker gives his resignation to?
Answer :-Deputy Speaker

3. The Deputy Speaker gives his resignation to?
Answer :-Speaker

4. The Deputy Speaker may be removed from their office by a resolution passed by a majority of the members of .............
Answer :-  Lok Sabha

5. The resolution for removing Deputy Speaker can be moved only after giving how many days in advance notice?
Answer :-14 Days
6. First Deputy Speaker of Lok Sabha?
Answer :-M.A.Ayyankar

7. രണ്ടു തവണ ഡെപ്യൂട്ടി സ്‌പീക്കർ ആയി തിരഞ്ഞെടുക്കപ്പെട്ട വ്യക്തി?
Answer :-  തമ്പി ദുരൈ

8. Present Deputy Speaker of Lok Sabha [16th Lok Sabha]?
Answer :-  Thambi Durai

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Share it:

CONSTITUTION

Post A Comment:

0 comments: