Reserve Bank Of India Officers Grade B Previous Questions - 1

Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions asked for selection of RBI Officers in Grade B Phace 1 Examination Previous Questions held on 16-08-2018.
1.The Indian Air Force is all set to be part of the Exercise Pitch Black  scheduled to be held in
Answer:-Australia

2.Peace  mission, a multi-nation-counter-terror exercise is scheduled to be held in
Answer:-Russia

3. Which of the following has been recently[May 2018] appointed as the RBI Chief Financial Officer [CFO] for the first time ever
Answer:-Sudha Balakrishnan

4. A museum for all former prime ministers of the country will be built in the Teen Murti Bhavan complex. In which of the following cities Teen Murti Bhavan is located
Answer:-New Delhi

5. BIMSTEC is an international organisation of seven nations of South East Asia and South Asia, housing 1.5 billion people and having a combined gross domestic product of $ 2.5 trillion. The alphabet S in the abbreviation stands for
Answer:-Sectoral

6. In which of the following cities was 10th BRICS summit  held?
Answer:-Johannesburg,South Africa

7. The All India Institute of Ayurveda [AIIA] is a new upcoming institute,which is conceived as an Apex Institute of Ayurveda. This institute is located in.............
Answer:- New Delhi

8. Prime Minister Narendra Modi unveiled a bust of India's first home minister Sardar Vallabhai Patel at the Indian community event held in which of the following cities?
Answer:- Kampala, Uganda

9. Lusaka is the capital and largest city of ......
Answer:- Zambia

10. The Shanghai Cooperation Organisation [SCO] Summit was held in Qingado city in which of the following countries this city is located?
Answer:- China

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Advertise Here, Check Rates

Comments

Subscribe Now and Get Professional Articles Directly in your inbox

Flag Counter

Popular Posts