Kerala PSC Degree Level Previous GK Questions and Related Facts - 5

Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers from the Previous Examination Conducted by Kerala PSC JUNIOR INSTRUCTOR - MACHINIST in INDUSTRIAL TRAINING Department. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
71. The social reformer of Kerala, who is known as ‘Vidyadhiraja’
(A) Vaikunda Swamikal
(B) K.P. Kesava Menon
(C) Chattampi Swamikal
(D) Mannath Padmanabhan

72. Which of the following person translated the autobiography of Karl Marx into Malayalam ?
(A) Swadeshabhimani Ramakrishna Pillai
(B) E.M.S. Namboodiripad
(C) A.K. Gopalan
(D) E.K. Nayanar

73. The social reformer who is known as ‘Bharatha Kesari’ is
(A) T.K. Madhavan
(B) Mannath Padmanabhan
(C) K. Kelappan
(D) P. Krishnapillai

74. After, which of the following consecration of Lord Shiva, Sree Narayana Guru replied, “I consecrated the Ezhava Shiva and not the Brahmin Shiva” ?
(A) Sivagiri
(B) Aruvippuram
(C) Thalassery
(D) Aluva

75. The Sadhujana Paripalana Sangham was founded under the leadership of
(A) Ayyankali
(B) Dr. Palpu
(C) Vagbhadananda Gurukkal
(D) Sahodaran Ayyappan


76. The present Chief Election Commissioner of India is
(A) Umesh Sinha
(B) Ashok Lavosa
(C) Om Prakash Rawat
(D) Sunil Arora


77. The Head Quarters of I.S.R.O. is at
(A) Bangalore
(C) Delhi
(B) Mumbai
(D) Sriharikotta

78. The Australian cricketer who lost captaincy due to ball tampering scandal recently
(A) David Warner
(B) Steve Smith
(C) Cameron Bancroft
(D) Mitchel Starc

79. The first Nigerian actor to play a leading role in an Indian Film is
(A) Samuel Abiola Robinson
(B) Femi Adebayo
(C) Yemi Ajibade
(D) Ken Erics

80. The popular Science book on cosmology ‘A Brief History of Time’ is the work of
(A) Issac Newton
(B) Charles Darwin
(C) Stephen Hawking
(D) Albert Einstein

Answers
71. C
72. A
73. B
74. B
75. A
76. C
77. A
78. B
79. A
80. C

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Advertise Here, Check Rates

Comments

Subscribe Now and Get Professional Articles Directly in your inbox

Flag Counter

Popular Posts