Co-operative Bank Examination Expected Questions - 12

PSC Co-operative Bank Examination Expected Questions | Kerala PSC Co-operative Bank Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Co-operative Bank Examination | Co-operative Bank Examination Coaching | Online Co-operative Bank Examination Coaching | Free Study Materials for Co-operative Bank Examination
96.The determination of a dispute by the decision of one of the societies shall be conducted by............
Ans:- Arbitration

97. A co-operative society is permitted to become the member of another co-operative society is a feature of the ..............Co-operative Society Act.
Ans:- 1912
98. Before whom an appeal lies against an award in an Arbitration case?
Ans:-  Tribunal

99. The appeal should be filed before the tribunal within ............ days from the date of award.
Ans:- 60

100. The chief executive of a PACS is .................
Ans:- Secretary

111. The delegation of authority of registrar was mentioned in .................. Act.
Ans:- 1912

112. As per 1912 Act, a member cannot hold shares more than ............ of the total share capital.
Ans:- 20%

113. In the absence of the paid secretary, who is responsible for the safety of records and assets of the society?
Ans:- President

114. Under section 68 of KCS Act, a new post created is known as .............
Ans:- The vigilance officer

115. The expulsion of a member of a Co-operative Society can be done only in the .................
Ans:- special general body

116. After passing resolution in special general body to amalgamate or division ......... months is given to share holder to withdraw his share and deposits.
Ans:- 2
117. Kerala state Co-operative union was established in .............
Ans:- 1970

118. Associate member is also known as ....................
Ans:- Associate Member

119. Weavers society is an example of ............... society.
Ans:- Producers

120. The first committee of a society conducted by promoters is called .....................
Ans:- Adhoc committee

Co-operative Bank Examination Expected Questions, Co-operative Bank Examination Questions, Co-operative Bank Examination Questions and Answers, Co-operative Bank Examination Previous Questions, Co-operative Bank Clerk Questions, Co-operative Bank Clerk Previous Questions, Co-operative Bank Clerk Examination Previous Questions, Co-operative Bank Clerk Examination Expected Questions, Co-operative Bank Clerk Examination Expected Questions, Co-operative Bank Secretary Examination, Co-operative Bank Secretary Examination Expected Questions, Co-operative Bank Secretary Examination Previous Questions, Co-operative Bank Secretary Examination Expected Questions

Comments

Popular Posts