Navigation

Kerala PSC Degree Level Question - 36 (Fact About Kerala)

1. The publication of Mathrubhumi newspaper was started from:
Answer :- Kozhikode
2. In which district is Nallalam Thermal Project?
Answer :- Kozhikode
3. The district of Kerala with rich deposits of iron:
Answer :- Kozhikode
4. Sweet Meet Street (SM Street) or Mitayitheruvu which is plot of “Oru Theruvinte Katha’ by SK Pottakkad is in the district of:
Answer :- Kozhikode
5. The second city Corporation in in Kerala:
Answer :- Kozhikode
6. Mananchira Ground is at:
Answer :- Kozhikode
7. Kappad, where Vasco da Gama landed on 20th May, 1498 is in the district of:
Answer :- Kozhikode

8. The museum at East Hill in Kozhikode is named after:
Answer :- Pazhassi Raja
9. Gavi is a tourist place in the distict of:
Answer :- Pathanamthitta
10. The national park which is famous for Nilgiri Thar:
Answer :- Iravikulam
11. In which district is Fantacy Park?
Answer :- Palakkad
12. Ezhuthachan passed away at:
Answer :- Chittur
13. The district abundant in cotton soil:
Answer :- Palakkad
14. Karippur, where the Kozhikode air port is situated is in the district of:
Answer :- Malappuram
15. Venue of Mamankom was:

Answer :- Thirunavaya
16. The place in Kerala famous for orange farms:
Answer :- Nelliyampathy
17. The place in Idukky district, famous for sandal forests:
Answer :- Marayur
18. The place famous for ‘Muniyaras’:
Answer :- Marayur
19. In which district is Charalkkunnu hill station ?
Answer :- Pathanamthitta
20. The headquarters of Malabar district during the British regime:
Answer :- Kozhikode
21. The headquarters of areas of Malabar when it was under the control of Tipu Sultan:
Answer :- Feroke
22. In which district is Lokanarkav situated?
Answer :- Kozhikode
23. The headquarters of naval force of Zamorin at the time of the arrival of Vasco da Gama was:
Answer :- Ponnani
24. The seat of Azhvanchery Tambrakkal is ...... near Thirunavaya:
Answer :- Athavanad
25. In which district is Kadampuzha temple?
Answer :- Malappuram

Share

Harikrishnan.N.M

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412