Wednesday, 16 May 2018

Kerala PSC Degree Level Question - 35 (IT)

Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Information Technology. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
1.Father of modern computer
Answer:- Alan Turing

2. Processed data is known as
Answer:- Information

3. Father of Information Technology
Answer:- Claude Shannon

4. First micro Computer in the world?
Answer:- Altair 8800

5. Father of Indian Super Computer?

Answer:- Vijai.P.Bhatkar

6. IBM 7094 is an example for ...............
Answer:- Second Generation Computer

7. Language used in the Fifth Generation Computer is
Answer:- PROLOG

8. First book about personal computer
Answer:- Computer Liberation and Dream Machine

9. Father of Personal Computer
Answer:- Henry Edward Roberts

10. Mouse is invented by
Answer:- Douglas Engelbart

11. The unit used to measure speed of a computer mouse
Answer:- Mickey

12. Expansion of MICR
Answer:- Magnetic Ink Character Recognition

13. Printer is an example for
Answer:- Hard Copy out put device

14. 'Passage from the life of a Philosopher' is written by
Answer:- Charles Babbage

15. 4 bits =??
Answer:- 1 nibble

16. Floppy disc is invented by
Answer:- Allen Shugart

17. Windows 10 is introduced on
Answer:- 2015

18. Unix is an example for
Answer:- Operating System

19. Central Backbone of a computer is
Answer:- Mother Board

20. The computer language JAVA was invented by
Answer:- James Gosling

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara

No comments:

Post a Comment