Kerala PSC LDC Ranked List 2018Click Here

Kerala PSC Degree Level Questions - 32 (Geography)



Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Zoology and Botany. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
436. Which of the following is known as 'the princess of hill stations'?
A] Udagamandalam
B] Kodaikanal
C] Yercaud
D] Hogenackel

Answer :- Kodaikanal

437. The river which marks the international boundary between India and Nepal?
A] Gandak
B] Kosi
C] Kali
D] Tista
Answer :- Kosi

438. Ukai Project in Gujarath is in the river?
A] Narmada
B] Kshipra
C] Tapti
D] Sabarmati
Answer :- Tapti

439. Sundarban National Park is situated in the delta of:
A] Mahanadi
B] Ganga-Brahmaputra
C] Krishna
D] Godavari
Answer :- Ganga-Brahmaputra

440. The tribal population in Andaman and Nicobar island belongs to
A] Australoid race
B] Caucasoid race
C] Mongoloid race
D] Negroid race
Answer :- Negroid race

441. Name the river which divides the region of southern plateau into two plateau Malwa and Deccan
A] Ganga
B] Brahmaputra
C] Narmada
D] Godavari
Answer :- Narmada

442. Which port is known as 'gate way of Karnataka'?
A] Paradweep
B] Marmugao
C] New Mangalore
D] Chennai
Answer :- New Mangalore

443. Rabindra Setu, Vidyasagar Setu and Vivekananda Setu are built across:
A] Damodar
B] Hoodly
C] Narmada
D] Yamuna
Answer :- Hoogly

444. Which of the following reservoirs is constructed on the chambal?
A] Nagarjuna sagar
B] Pant Sagar
C] Gandhi Sagar
D]Govind Sagar
Answer :- Gandhi Sagar

445. The native land of Khasis:
A] Maharashtra
B] Gujarath
C] Karnataka
D] Meghalaya
Answer :- Meghalaya

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Degree Level Questions - 32 (Geography)"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top