Kerala PSC LDC Ranked List 2018Click Here

Kerala PSC Degree Level Questions - 30 (Biology)



Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Zoology and Botany. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc.. 401. Mitosis and Meiosis are two types of ...................
Answer :- Cell division

402. The cell division which takes place within somatic cells (cells that make up body) is known as .........................
Answer :- Mitosis

403. What is the name of cell division takes place within gametic cells (sex cells)?
Answer :- Meiosis

404. What are the two kinds of nucleic acids?
Answer :- DNA and RNA

405. Who was the first to report about the nucleic acids in 1871?
Answer :- Friedric Miescher

406. How many types of DNA are present in biological kingdom?
Answer :- 5 types

407. The major type of DNA, which also found in humans is __________ type.
Answer :- B types

408. Which is the most recently found DNA type?
Answer :- Z-type

409. What is the full form of DNA?
Answer :- Dexyribonucleic Acid

410. What serve as cellular database in organism by storing an immense amount of information about all proteins?
Answer :- DNA

411. Which nucleic acid are usually occurs in side nucleus and some cell organelles?
Answer :- DNA

412. Which nucleic acid are mostly found in the cytoplasm?
Answer :- RNA

413. Which are the Nitrogen bases present in RNA?
Answer :- Adenine, guanine, uracil & cytosine

414. Which are the Nitrogen bases present in DNA?
Answer :- Adenine, guanine, thymine & cytosine

415. Which nitrogen base is present in DNA but not in RNA?
Answer :- Thymine

417. Which nitrogen base is present in RNA but not in DNA?
Answer :- Uracil

418. What is the function of RNA?
Answer :- to direct synthesis of proteins in the body

419. What are known as the biological catalysts?
Answer :- Enzymes

420. Who discovered enzymes in 1900 by fermenting yeast?
Answer :- Buchner
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Degree Level Questions - 30 (Biology)"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top