Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Monday, 5 March 2018

Kerala PSC Degree Level Questions - 29 (Renaissance in Kerala)

Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Renaissance in Kerala. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
391. Who expounded the concept of 'Aananthajathi'?
ANSWER :- Brahmananda Shivayogi

392. Who presided over the All Communisties Conference organised by Ayyankali on 10th December 1915 in connection with the Perinad Strike?
ANSWER :- Changanassery Parameswara Pillai

393. The mouth p[iece of Sadhujana Paripalana Sangham, started in 1913:
ANSWER :- Sadhujana Paripalini

394. Who led 'Kallumala Agitation (Stone Ornament Agitation)?
ANSWER :- Ayyankali

395. Who passed away on the previous day of India becoming a republic?

ANSWER :- Dr.Palpu

396. Which agitation is also known as 'Thonnooramand Lahala'?
ANSWER :- Oorutapalam Revolt

397. "The people who formed the Ezhava Samajam and Nair Samajam are themselves proclaiming that they are non-Brahmins and are of backward class, thereby destroying their eminence and unity"- Who said this?
ANSWER :- Brahmananda Shivayogi

398. From were the Begging March of V.T.Bhattathirippad was started?
ANSWER :- Thrissur

399. Who said "No Caste, No Religion, No God for man":
ANSWER :- Sahodaran Ayyappan

400. In order to provide opportunity of education for poor children, V.T.Bhattathirippad organised:
ANSWER :- Begging March (Yachana Yatra)

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara

0 comments

Post a Comment

Join Our Newsletter

Get Free Updates On New Notifications and GK&CA

POPULER