Tuesday, 27 February 2018

Kerala PSC Degree Level Questions - 22 (Constitution of India)

Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Zoology and Botany. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
291. 'Right to equal opportunity for justice and free legal aid was added to Directive Principles through ...... amendment.

Answer :- 42

292. The 73rd Amendment of the constitution came into force in
Answer :- 1993

293. The 73rd Amendment of the constitution was passed by the both houses of the Parliament in
Answer :- 1992

294. The 84th Amendment of the Constitution in 2000 created ...... states.
Answer :- 3

295. The Amendment that included Bodo, Dogri, Maithili and Santhali in the 8th Schedule of the Constitution marking a total of 22 languages
Answer :- 92nd

296. The Amendment that made the right to free and compulsory education a Fundamental Right?
Answer :- 86th 
297. The Constitutional Amendment granted a position of primacy to all Directive Principles over Fundamental Rights
Answer :- 42nd

298. The Schedule of the Constitution that was added by the 73rd Amendment?
Answer :- 11

299. The number of members in the estimate committee of Parliament?
Answer :- 30

300.  The number of members in the Privilege Committee of Parliament?
Answer :- 15

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara

No comments:

Post a Comment